Alles over voeding

voedingscoach - overzicht

Top Artikelen voedingscoach

Fitness voeding
Ontdek welke 5 alledaagse voedingsmiddelen jouw fitness voeding kunnen aanvullen en stofwisselingsprocessen...

Naar fitness voeding

Eetdagboek
Een bewuste reflectie op je eigen eetgedrag kan er voor zorgen dat eetgewoontes langdurig......

Naar eetdagboek

Voedingsschema maken
Een persoonlijk voedingsschema maken is de start van iedere voedingscoach...

Naar voedingsschema maken

Eiwitrijke voedingsmiddelen
Voor een gezonde en evenwichtige voeding zijn eiwitrijke voedingsmiddelen een essentieel bestanddeel...

Naar eiwitrijke voedingsmiddelen

Lichaamsvet verbranden
Lichaamsvet verbranden om dat overtollige heupspek en vervelende buikvet effectief...

Naar lichaamsvet verbranden

Voedings-FAQs
Onze voedingsexperts beantwoorden je belangrijkste vragen rond het thema voeding...

Naar de voedings-FAQs

Alles over proteïne

Proteïne is de basisbouwsteen van leven. De noodzakelijke voedingsstoffen ondersteunen tal van lichamelijke functies. Vooral bij spieropbouw en body shaping is het belangrijk dat je voldoende proteïne binnenkrijgt. Alleen zo kun je effectief spieren opbouwen en kun je de gevreesde spierafbraak bij het afvallen helpen voorkomen. 

Kun je via je voeding niet helemaal aan je eiwitbehoefte voldoen? Met onze hoogwaardige proteïne producten ondersteunen wij jouw persoonlijke doel. Laat je hier inspireren door ons assortiment:

Eiwitpoeder
Eiwitpoeder is de eenvoudigste mogelijkheid om je lichaam hoogwaardige proteïne in geconcentreerde...

Naar eiwitpoeder

Eiwitdieet
Het eiwitdieet staat garant voor snel en duurzaam afvallen. Veel beroemdheden zweren...

Naar het eiwitdieet

Soja proteïne
Steeds meer mensen gaan vanwege ecologische, ethische en gezondheidsredenen volledig...

Naar soja proteïne

Eiwitshake voor afvallen
Eiwitshakes voor afvallen zijn succesvol voor het verminderen van lichaamsvet. Met behulp van proteïneshakes...

Naar eiwitshakes afvallen

Proteïneshake
Proteïneshakes zijn al lang niet meer alleen populair onder competitiesporters of bodybuilders. Voor iedereen die interesse...

Naar proteïneshake

Andere artikelen in de voedingscoach

voedingscoach - Empathisch, competent & oplossingsgericht

Achter onze online voedingscoach staat ons team van voedingswetenschappers die onze klanten adviseert en ondersteunt. Wij staan ter beschikking voor al je vragen rondom het thema voeding en sportvoeding en zorgen er persoonlijk voor dat we alle individuele zorgen behandelen. Als voedingscoach willen we ook de praktische inhoud overbrengen.

Het doel van onze coach is door waarneming en zelfreflectie je eigen eetgedrag te analyseren en daaruit concreet advies te kunnen geven die langdurig tot een positieve verandering in je eetpatroon kan leiden. 

De “klassieke” voedingscoach

Een voedingscoach geeft advies over alle belangrijke vragen rondom het thema voeding. Daarnaast is binnen de voedingsleer ook empathie & inlevingsvermogen nodig om persoonlijke situaties te kunnen begrijpen. Juist als het gaat om voeding is dit erg belangrijk. Denk aan onverdraaglijkheden en allergieën, maar ook speciale voorkeuren en afkeren voor bepaalde voedingsmiddelen.

In principe kun je de basiskennis van een voedingscoach verdelen in 3 gebieden:

  • Vakmanschap
  • Sociaal vermogen
  • Oplossingsgerichtheid

1. Vakmanschap

De basis van iedere serieuze voedingscoach is het vakmanschap binnen de voedingsleer. De voedingscoach begrijpt en erkent biochemische processen in het lichaam en kan deze als basis voor zijn advies gebruiken.

Hij kent de achtergrond van macrovoedingsstoffen (proteïne, koolhydraten & vetten) net als de relevantie van de microvoedingsstoffen (vitaminen, mineralen, sporenelementen) voor het lichamelijke prestatievermogen.

Daarnaast is de voedingscoach in staat om persoonlijke voedingsschema's te maken die tot in detail zijn afgestemd op de persoonlijke behoeftes van de cliënten. Hij kan een totale energiebalans bepalen, dat bestaat uit een basaal en energie verbruik, en kan zo de juiste hoeveelheid calorieën voor het lichamelijke doel vaststellen.

2. Sociaal vermogen

Naast het vakmanschap heeft een goede voedingscoach ook een erg goed sociaal vermogen. Empathie en inlevingsvermogen zijn een vereiste.

Voeding neemt een belangrijke plek in in ons dagelijks leven. Het is daarom ook een gevoelig onderwerp dat sterk wordt bepaald door aangeleerd gedrag en gewoonten. Om deze structuren vanwege een verandering in het eetpatroon en advies te doorbreken, heb je een flink portie fingerspitzengefühl en kennis over de situatie van de cliënt nodig.

Wat bepalend is voor het succes van de voedingscoach is de vertrouwensband die hij weet op te bouwen met zijn cliënten. Alleen zo kun je iemands eetpatroon stap voor stap veranderen.

3. Oplossingsgerichtheid

Vooral op het gebied van voeding verschillen mensen enorm. Een voedingscoach moet daarom in staat om iedere coaching weer opnieuw tot een oplossing te komen. Hij moet het probleem individueel en oplossingsgericht behandelen en daarbij de sociale en biochemische aspecten in zijn achterhoofd houden.


ONZE TIP

De juiste voeding is zowel bij afvallen als bij spieropbouw de sleutel tot succes. Voor het beste resultaat raden wij je daarom aan om onze gratis Body Check te doen. Bepaal je doel, laat je BMI berekenen en ontvang persoonlijk voedings- en trainingsadvies.