Ein Tisch mit verschiedenen Lebensmitteln

overzicht voeding

Voeding spieropbouw
Binnen het voedingsschema voor spieropbouw is het vereiste calorieoverschot (positieve totale energiebalans) het centrale punt. Dit is de enige manier voor het lichaam om zich de luxe van nieuwe spieren....

Naar voeding spieropbouw

Voeding spierdefinitie
Voor de spierdefinitie worden koolhydraten op een intelligente manier gebruikt rond je training. Ze zijn dus beschikbaar als brandstof. Door de vermindering van de koolhydraten....

Naar voeding spierdefinitie

Voeding afvallen
Eén ding is bijzonder belangrijk voor het afvallen: een dagelijks tekort aan calorieën. Als het lichaam meer calorieën verbruikt dan er bijgeleverd wordt, vermindert het automatisch de vetreserves...

Naar voeding afvallen

Gezonde voeding
Gezonde voeding is de basis voor een gezond leven. Het bevordert je prestaties en je welzijn....

Naar gezonde voeding

Koolhydraten
Brood, aardappelen, pasta of suiker - koolhydraten zijn overal....

Naar koolhydraten

Vetten
Vetten hebben een slecht imago. Maar gezonde vetten zijn essentieel voor je functioneren....

Naar vetten

Microvoedingsstoffen
Vitaminen, mineralen en sporenelementen moeten in voldoende hoeveelheden via de dagelijkse voeding worden toegevoerd....

Naar microvoedingsstoffen

betekenis intelligente voeding

De invloed van de juiste en gezonde voeding op het bereiken van je lichamelijke doel is noodzakelijk. Vaak wordt de factor voeding bij doelen als spieropbouw of lichaamsvet verbranden vergeten. De basiskennis moet de rol van macronutriënten (proteine, koolhydraten en vetten) en microvoedingsstoffen (vitaminen, mineralen, sporenelementen) centraal stellen. Daarnaast zullen we voedingstips geven met betrekking tot spieropbouw, gewichtsverlies en vermindering van lichaamsvet.

Basis van intelligente voeding

Wij willen je helpen om de belangrijke rol van voeding in je leven te begrijpen. Met de basiskennis van voeding ben je in staat om de juiste aanpassingen aan je eetgewoonten te maken.

Eiwitten zijn de bouwstenen van onze spieren en andere cellen, zoals huid en haar. Eiwitten zijn nodig voor het lichaam om alle processen die gepaard gaan met je spieren effectief uit te voeren.

Koolhydraten zijn de brandstof van onze cellen en dus vooral belangrijk voor de energievoorziening tijdens zware fysieke of sportieve activiteiten. Hier maken we onderscheid tussen de goede complexe koolhydraten (volkoren producten, enz.) en de slechte enkelvoudige koolhydraten van enkelvoudige suikers.

Ook vetten zijn essentieel voor ons lichaam omdat ze betrokken zijn bij processen in onze cellen en onze hormonale balans beïnvloeden. Hier maken we onderscheid tussen verzadigde vetzuren en mono- of meervoudig onverzadigde vetzuren.

Om ons lichaam en zijn vitale functies (cardiovasculair systeem, enz.) in stand te houden, heeft ons lichaam essentiële micronutriënten nodig om te overleven. Het eten van alle belangrijke vitaminen en mineralen is essentieel om ons immuunsysteem te versterken en de vrije radicalen in het lichaam te bestrijden met behulp van antioxidanten.