Sorteer op
  resultaten
Totale prijs incl. btw, excl. verzendkosten

Sojavrije fitness foods

Wil je je sojaverbruik verminderen? Of ben je gevoelig voor soja? Er zijn enkele redenen om soja te beperken in de voeding.

In principe halen we onze soja voor de producten van foodspring, zoals onze pap, uit regionale teelt van de Bodensee en uit Oostenrijk. Daar wordt deze geteeld in een traditioneel familiebedrijf conform ecologische en duurzame criteria. Zitten de fyto-oestrogenen er toch nog in? Nee, ook deze reduceren we.

Als je toch niet kiest voor soja, dan vind je een groot aanbod aan fitness food en supplementen op foodspring.


“Ons sojavrije fitness food is door voedingsdeskundigen ontwikkeld en geschikt voor sojavrije voeding. Een sojavrij voedingsplan kan bij intolerantie toegepast worden. Een evenwichtige voeding met natuurlijke levensmiddelen biedt veel sojavrije alternatieven.”


Maak je keuze uit 3K of shape shake voor een sojavrije proteïne shake, bak knapperig proteïnebrood en eet Protein Bars en Crunchy Fruits. Ook onze veganistische proteïne wordt zonder soja gemaakt en levert je waardevolle proteïnen uit erwten, rijst, hennep en zonnebloempitten.

CocoWhey geeft een verfrissend gevoel na de training en is een bom van proteïnen. Pindakaas en biologische kokosolie zouden een vaste plaats in je keuken moeten krijgen.

Onze sojavrije supplementen zoals omega-3, creatine en L-glutamine bevorderen de effecten voor en na de training.

Soja is niet per se ongezond, maar maakt indruk met een hoog proteïnegehalte en onverzadigde vetzuren. Bij mensen met schildklierproblemen kan soja de hormoonbalans negatief beïnvloeden. Bij een normaal werkende schildklier zijn er geen negatieve effecten te verwachten. Raadpleeg je arts als je het gevoel hebt dat soja bij jou niet goed valt.