De lekkerste manier om meer eiwitten te eten
Onze nieuwe pancakes bevatten meer dan zes keer zoveel eiwit als de gemiddelde pannenkoekenmix die je in de supermarkt kunt krijgen. En in tegenstelling tot andere eiwitpannenkoeken zijn onze Protein Pancakes verkrijgbaar in verschillende lekkere smaken, waaronder geroosterde amandelen. Onze Protein Pancakes Roasted Almond hebben een heerlijk nootachtige smaak, met amandelchips voor extra textuur.
- 20,6 g eiwit per portie
- 2,6 g vezels per portie
- Geen toegevoegde suikers*
- 16 dikke pancakes per blik!
Ons nieuwe recept
Gezonde pannenkoeken maken die ook nog eens lekker smaken, is bepaald niet makkelijk. Ons nieuwe en verbeterde recept is lichter en luchtiger dan ooit - onze Protein Pancakes Roasted Almond zijn volledig glutenvrij en gemaakt van volkoren havermeel, amandelmeel, gehakte geroosterde stukjes amandel en een kleine hoeveelheid natuurlijke smaakstoffen om de smaak te verbeteren - terwijl we trouw blijven aan de cleane ingrediënten en het hoge eiwitgehalte dat je mag verwachten van foodspring Protein Pancakes.
Zo bak je ze!
Van nul tot voedzaam ontbijt - binnen 5 minuten op tafel!
Eiwit is meer dan alleen maar goed voor je spieren
Je weet waarschijnlijk wel dat het drinken van een eiwitshake na afloop van de krachttraining je helpt om een grotere biceps te krijgen. Maar proteïne kan nog veel meer. Het is een belangrijke macronutriënt en vormt de basis van een gezond voedingspatroon waarmee je talloze lichaamsfuncties en -processen ondersteunt.
Eiwit speelt een sleutelrol als het gaat om honger, bloeddrukregulatie, behoud van botmassa en, jawel, ook bij het ondersteunen van de hersenfunctie en neurotransmissie. Een voldoende eiwitinname zorgt ervoor dat je cellen zich beter kunnen ontwikkelen, zuurstof beter kan circuleren en je hormonen beter in balans zijn.
*Bevat van nature voorkomende suikers
**Het aantal calorieën en de voedingswaarden veranderen als je de pannenkoeken met een andere vloeistof dan water klaarmaakt.
Bakmix voor het bakken van pancakes met amandelen. Met zoetstof.
melkeiwit (34%), glutenvrij volkoren havermeel, zoetstof (xylitol), amandelmeel (7%), tuinboonproteïneisolaat (5%), amandelen (3%) (geroosterd, gehakt), kippeneipoeder* (3%), rijsmiddel (natriumwaterstofcarbonaat), natuurlijke vanille aroma, emulgator (lecithinen (zonnebloem)), amandelproteïne (1%), gemodificeerd zetmeel, zout, voedingszuur (citroenzuur), antiklontermiddel (siliciumdioxide).
Bevat mogelijk soja en andere noten.
Dit product kan ondanks zorgvuldige controle harde stukjes schil bevatten. Overmatig gebruik kan een laxerend effect hebben. Een gevarieerd en evenwichtig eetpatroon is altijd belangrijk, net als een gezonde levensstijl.
Voedingswaarden | per 100g | per 80g |
---|---|---|
Energie | 1560 kJ / 371 kcal | 1248 kJ / 297 kcal |
Vetten | 10 g | 8,1 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2,0 g | 1,6 g |
Koolhydraten | 35 g | 28 g |
waarvan suikers | 2,7 g | 2,8 g |
waarvan polyolen | 18 g | 14 g |
Vezels | 5,0 g | 4,0 g |
Eiwitten | 40 g | 32 g |
Zout | 1,7 g | 1,4 g |
Probeer deze lekkere recepten!
Waarschuwing: van deze drie gerechten word je misschien wel een ochtendmens.
Protein Pancakes met appel en gezouten karamel
Een lekker én fotogeniek ontbijt
Ingrediënten (1 persoon):
- 80 g Protein Pancakes
- 130 ml water
- 1 tl kokosolie
- 1 appel
- 2 tl Protein Cream Salted Caramel
- 1/2 tl kaneel
Bereiding:
- Roer de Protein Pancake-mix en het water in een kom door elkaar tot een glad beslag.
- Verwarm de kokosolie in een hete pan.
- Snijd de appel in plakken van 2-3 mm dik.
- Giet een vierde van het beslag in de pan en doe daar vervolgens 1/2 theelepel Protein Cream in het midden bovenop. Leg er een schijfje appel op en druk licht aan.
- Draai de pannenkoek om en bak goudbruin.
- Herhaal dit proces nog drie keer voor de andere pannenkoekjes.
- Leg de 4 pancakes mooi op een bord en garneer naar smaak met kaneel en Protein Cream.
Japanse Soufflé Pancakes met rabarber en zure kersen
De luchtigste pannenkoeken die je ooit hebt gegeten
Ingrediënten (1 persoon):
- 2 eieren, gesplitst
- 35 g Protein Pancakes
- 0,5 tl bakpoeder
- 25 ml sojadrank
- Een snufje zout
- 25 g stevia
- 4 el water
- 1 tl kokosolie, vloeibaar
- 3 el skyr-yoghurt
- 3/4 tl Flavour Kick vanille
- 1/4 tl citroenschil
- 1 tl citroensap
- 1 tl Whey Protein vanille
- 40 g rabarber
- 30 g zure kersen, zonder pit
Bereiding:
- Snijd de rabarber in lange reepjes en laat samen met een 1/2 theelepel Flavour Kick en een beetje water 2-3 minuten sudderen
- Meng in een kleine kom de skyr-yoghurt, 1/4 tl Flavour Kick, 1/4 tl citroenschil, 1 tl citroensap en 1 tl Whey Protein vanille
- Voor de Soufflé Pancakes: splits de eieren. Zet de eiwitten in de koelkast. Klop intussen de eidooiers tot ze schuimig zijn. Voeg de Protein Pancake-bakmix, bakpoeder, sojadrank en een snufje zout toe. Meng goed door elkaar.
- Klop de gekoelde eiwitten stijf. Voeg ondertussen langzaam het steviapoeder toe. Klop het geheel op tot er een stevig eiwit ontstaat.
- Spatel de eiwitten langzaam en voorzichtig door het pannenkoekenbeslag.
- Verwarm de kokosolie in een hete pan.
- Doe een lepel van het beslag in een koekenpan en bak op middelhoog vuur. Bak de drie Soufflé Pancakes samen in een pan zodat je ze tegelijkertijd kunt serveren. Zodra het beslag een beetje is gerezen, verdeel je met een lepel de rest van het beslag over de pannenkoeken. Doe 2 eetlepels water in een hoek van de pan. Doe dan de deksel op de pan. Draai de Soufflé Pancakes na 3-4 minuten om. Doe nog 2 eetlepels water in de pan en dek weer af met een deksel. Bak de pannenkoeken nog eens 3-4 minuten.
- Serveer de Soufflé Pancakes naar wens en serveer met de eiwitcrème, zure kersen en rabarber.
Protein Pancakes met citroen en maanzaad
Fris en fruitige pannenkoeken
Ingrediënten (1 persoon):
- 80 g Protein Pancakes
- 1 tl Flavour Kick vanille
- 130 ml halfvolle melk
- 1/2 citroen
- 1 tl maanzaad
- 10 g kokosolie
- 2 el natuuryoghurt (1,5% vet)
- 1/4 tl Flavour Kick naar keuze
Bereiding:
- Meng het Protein Pancake-poeder, de Flavour Kick en melk in een kom.
- Rasp de citroen en pers het sap uit. Doe in de kom. Voeg de maanzaad toe en roer erdoor.
- Verhit een koekenpan en voeg de kokosolie toe
- Giet het beslag erin en bak vier pannenkoeken tot ze goudbruin zijn
- Meng naar wens een beetje natuuryoghurt en Flavour Kick.
- Stapel de pannenkoeken op een bord en serveer met toppings.
Veelgestelde Vragen
Het werkt! Onze bakmix bevat alles wat je nodig hebt voor perfecte pannenkoeken. Je kunt ze natuurlijk ook met melk of plantaardige melk maken, maar houd er dan wel rekening mee dat het aantal calorieën en de voedingswaarden veranderen.
Onze pannenkoeken smaken het lekkerst als ze dik en goudbruin zijn. Zodat je 's ochtends echt iets hebt om je tanden in te zetten. Uit één verpakking haal je 16 dikke Protein Pancakes. Als je van dunnere pannenkoeken houdt, krijg je er natuurlijk meer.
De zonnebloemlecithine is afkomstig van conventionele landbouw. Mogelijk zijn er bestrijdingsmiddelen gebruikt, maar die zijn niet allemaal gevaarlijk. Verder wordt de zonnebloemlecithine gewonnen uit de zonnebloempitten en gezuiverd.
Dat is heel simpel: andere bakmixen bevatten veel toegevoegde suikers. Wij hebben deze formule op zijn kop gezet: 0% toegevoegde suikers* en 41% eiwit. Net zo lekker, en net zo makkelijk en snel klaar te maken.
Als de pancakes tijdens het bakken niet genoeg opzwellen, zit er waarschijnlijk te veel water door het beslag. Je kunt dan het beste nog een beetje pancake-mix toevoegen en opnieuw tot een luchtig beslag kloppen. Zorg ervoor dat je de pannenkoeken op middelhoog vuur bakt en druk ze niet aan om ervoor te zorgen dat ze niet leeglopen!