Zo krokant. Zo vers. Even lekker als van de bakker.
Vergeet droog proteïnebrood en ontdek je nieuwe lievelingsbrood. Krokant aan de buitenkant, luchtig aan de binnenkant. Bedekt met hoogwaardige pitjes en superfoods. Minstens zo lekker als van de bakker om de hoek. Ons proteïnebrood verandert je ontbijt drastisch. Én je brood voor tijdens de lunchpauze.
- Heerlijk knapperig
- Hemels zacht
Het geheime ingrediënt?Geen gluten.
Er bestaan veel soorten proteïnebrood, maar vaak zijn die veel te droog en hard. Dat kunnen wij beter. Waarom? Omdat we geen gluten, zetmeel en synthetische bindmiddelen gebruiken. Deze vervangen we door iets veel nuttigers: natuurlijke ingrediënten en proteïnebronnen. Less is more.
- Zonder gluten en zetmeel
- 100% natuurlijke ingrediënten en bakpoeder
- Vervaardigd door voedingswetenschappers en koks
Veel eiwit? Klopt!Maar dan anders dan je denkt.
VEEL EIWIT? KLOPT!MAAR ANDERS DAN JE DENKT.
11 g proteïne en maar 2 g koolhydraten. Zoveel bevatten twee krokante sneetjes van ons proteïnebrood.** Ter vergelijking: bij dezelfde hoeveelheid klassiek tarwebrood is het precies omgekeerd. Daar zorgt een uitgekiende combinatie van verschillende proteïnebronnen voor. De bom aan eiwitten komt van melk- en eiproteïne. Het ene uit pure weidemelk, het andere van scharrelkippen. Tot een perfect geheel gesmeed door een perfecte mix uit amandelmeel en superfoods.
- 11 g proteïne in twee sneetjes brood**
- een derde minder koolhydraten**
11 g proteïne en maar 2 g koolhydraten. Zoveel bevatten twee krokante sneetjes van ons proteïnebrood.** Ter vergelijking: bij dezelfde hoeveelheid klassiek tarwebrood is het precies omgekeerd. Daar zorgt een uitgekiende combinatie van verschillende proteïnebronnen voor. De bom aan eiwitten komt van melk- en eiproteïne. Het ene uit pure weidemelk, het andere van scharrelkippen. Tot een perfect geheel gesmeed door een perfecte mix uit amandelmeel en superfoods.
- 11 g proteïne in twee sneetjes brood**
- een derde minder koolhydraten**
De perfect mix van pitjes en zaadjes.
Lijnzaad
Hoogwaardige omega-3-vetten.
Amandelen
Waardevolle plantaardige proteïne.
Psyllium
Natuurlijke bronnen van voedingsvezels.
Pompoenpit
Hoogwaardige mineralen en vitale stoffen.
GEEN BAKTALENT? GEEFT NIKS.
1. Doe de volledige bakmix in een schaal. Meng goed met water.
Laat 30 minuten rijzen.
2. Doe het deeg in een ingevette of met bakpapier bedekte bakvorm of leg het op een bakplaat.
3. Bak ca. 40-50 minuten op 175 °C in het midden van de oven. Afhankelijk van de oven kan de exacte baktijd afwijken.
4. Even laten afkoelen. Snijd er boterhammen van en geniet!
Op zoek naar een nieuw lievelingsrecept?
Kijk dan eens in onze tips voor beleg. Daar verklappen we je hoe wij ons proteïnebrood het liefste eten.
* Per proteïnebrood.
** In vergelijking met klassiek tarwebrood.
*** Hoeveelheden gelden voor een gebakken rond brood van een volledige bakmix, waarbij één sneetje van ons proteïnebrood een gemiddeld gewicht heeft van 25 g. Let op: het werkelijke gewicht en de bijbehorende voedingswaarden kunnen licht afwijken.
Voedingswaarden | per 100g Bakmix | per 100g brood |
---|---|---|
Energie | 1687 kJ / 404 kcal | 1021 kJ / 245 kcal |
Vetten | 17 g | 10 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2,8 g | 1,7 g |
Koolhydraten | 8,7 g | 5,3 g |
waarvan suikers | 2,1 g | 1,3 g |
Eiwitten | 44 g | 27 g |
Vezels | 19 g | 12 g |
Zout | 1,5 g | 0,9 g |
- Meng de bakmix met 230 ml water tot er een gelijk verdeeld deeg ontstaat.
- Laat het deeg 30 minuten rijzen.
- Kneed het deeg opnieuw.
- Leg het deeg op een bakplaat of doe het in een ingevette bakvorm naar keuze.
- Bak het brood in het midden van de oven voor ca. 50 minuten op 175 °C.
Opmerking: Afhankelijk van de oven kan de exacte baktijd afwijken.
Ons proteïnebrood is volledig vrij van conserveringsmiddelen. Wij raden je aan om het vers gebakken brood binnen 2 dagen te consumeren.Je kunt het brood ook invriezen en ontdooien voordat je het gaat eten.
ZO ETEN WIJ HET LIEFSTE.
BOTERHAM MET AVOCADO EN RODE BIET
2 sneetjes proteïnebrood, 1 kleine avocado, ½ rode biet (rauw of gekookt), peper en zout, een beetje rucola
- Smeer de avocado op beide sneetjes brood.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de rucola over beide sneetjes.
- Snijd de rode biet in dunne plakjes.
- Verdeel de plakjes over de sneetjes brood.
BOTERHAM MET GEITENKAAS EN VIJGEN
2 sneetjes proteïnebrood, ½ kleine avocado, 2-3 plakjes geitenkaas, 1 vijg (vers of gedroogd), peper en zout, een beetje veldsla
- Smeer de avocado op beide sneetjes brood.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de veldsla over beide sneetjes.
- Snijd de geitenkaas en vijgen in dunne plakjes.
- Verdeel deze over de sneetjes brood.
BOTERHAM MET PINDAKAAS EN BANAAN
2 sneetjes proteïnebrood, 2 el foodspring pindakaas, 1 halve banaan, een snufje kaneel
- Smeer op elk sneetje brood 1 el pindakaas.
- Snijd de banaan in dunne plakjes.
- Verdeel de plakjes banaan over beide sneetjes en strooi er een beetje kaneel over.
BOTERHAM MET CHIA EN JAM
2 sneetjes proteïnebrood, 200 g van je favoriete vruchten (uit de diepvries of vers), 20 g foodspring chiazaad
- Verwarm de vruchten en laat afkoelen.
- Doe deze samen met het chiazaad in een mixer en pureer.
- Laat dit mengsel een nachtje in de koelkast staan.
- Smeer dit op het proteïnebrood en geniet ervan.
Veelgestelde Vragen
Omdat proteïnebrood voedingsstoffen bevat die je verder op weg helpen. Twee sneetjes bevatten 13 g proteïne en slechts 3,5 g koolhydraten.*** Daarbij komen nog een groot aantal gezonde vetten en microvoedingsstoffen uit krachtige superfoods. Omdat ons proteïnebrood erg rijk is aan vezels, blijf je langdurig verzadigd. Dit is een groot voordeel wat tarwebloemproducten niet hebben.
Ja, ons proteïnebrood is geschikt voor dagelijkse gebruik. Zoals bij elk proteïnerijk voedingsmiddel moet je erop letten dat je genoeg water drinkt. De vuistregel is: eet je per dag meer dan 1,5 g proteïne per kg lichaamsgewicht, dan moet je minstens 2-3 liter water per dag drinken.
Zacht en krokant tegelijkertijd. Het hoge proteïnegehalte zorgt voor een zachte en luchtige consistentie. De superfoods en pitjes zorgen voor een krokante bite. En de korst? Onweerstaanbaar knapperig. Trouwens: maak je geen zorgen als het deeg erg vloeibaar lijkt tijdens het mengen. Nadat je het 30 minuten hebt laten rijzen, is het deeg perfect en kun je het heel eenvoudig vormen.
Twee sneetjes proteïnebrood bevatten 3,8 g vet.** De vetten komen van de pitjes en zaadjes. Lijnzaad, amandelen en sesamzaad bijvoorbeeld bevatten gezonde vetten. Transvetten of goedkope olie zijn niet aanwezig in ons proteïnebrood.
In tegenstelling tot veel andere proteïnebroden gebruiken we geen kunstmatige toevoegingen en conserveringsmiddelen. Daarom kun je ons proteïnebrood na het bakken nog ca. twee dagen in de broodtrommel op kamertemperatuur bewaren. Als je er nog langer van wilt genieten, snijd het brood dan in sneetjes als het afgekoeld is en vries deze in een diepvrieszakje in. De sneetjes kun je bijvoorbeeld in de broodrooster opwarmen. Het hoge proteïnegehalte van ons brood blijft daarbij behouden.
Trouwens: als je je brood een paar minuten langer laat rijzen, is dit niet erg. We raden je wel aan om de klok in de gaten te houden om een zo goed mogelijk bakresultaat te bereiken.
Omdat we geen kunstmatige toevoegingen of conserveringsmiddelen gebruiken. Omdat ons proteïnebrood enkel uit hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten bestaat, is het belangrijk dat het altijd vers gemaakt wordt. Als je meer wilt, dan is ons voordeelpakket voor vijf broden precies de juiste keuze voor jou. Daarmee bespaar je 10% en kun je zoveel bakken als je kunt eten.
- Afbeelding op deze pagina: ©foodspring
- Afbeelding op deze pagina: ©foodspring
- Afbeelding op deze pagina: ©istock/WEKWEK
- Afbeelding op deze pagina: ©istock/mbongorus
- Afbeelding op deze pagina: ©istock/bdspn
- Afbeelding op deze pagina: ©istock/IgorDutina
- Afbeelding op deze pagina: ©foodspring
- Afbeelding op deze pagina: ©foodspring
- Afbeelding op deze pagina: ©foodspring
- Afbeelding op deze pagina: ©foodspring