macronutriënten berekenen

Bereken nu je persoonlijke macrovoedingsstoffen verhouding

Bereken je macro's snel en eenvoudig met de macronutriënten-calculator. Je hoeft alleen maar je dagelijkse caloriebehoefte in te voeren, je doel te selecteren en je persoonlijke dagelijkse verdeling van macro's te berekenen.

Weet je niet wat je dagelijkse caloriebehoefte is? Gebruik dan onze calorieëncalculator hieronder.

.

Wat zijn macronutriënten?

Macronutriënten of macro's zijn de belangrijkste energiebronnen voor koolhydraten, vetten en eiwitten. Ze vormen de basis van alle stofwisselingsprocessen en zijn essentieel voor het leven. Alle 3 de voedingsstoffen worden via de voeding opgenomen.

Evenwichtige en gezonde voeding bestaat uit:

  • Koolhydraten: 50-65 %
  • Eiwitten: 15-25 %
  • Vetten: 20-30 %
Afhankelijk van je trainingsdoel zal je behoefte aan macronutriënten echter veranderen. Om precies te weten hoeveel macro's je nodig hebt, kun je hier je individuele voedingsstoffenverdeling berekenen.

drink proteïne-shakes om aan je eiwitbehoefte te voldoen:

Vooral bij een intensieve spieropbouwende training is je eiwitbehoefte groter. Indien je niet door je voeding aan deze extra behoefte kunt voldoen, raden wij je onze veelzijdige proteïne-producten aan. 

Een proteïne shake, zoals bijvoorbeeld onze Whey Protein, is uitermate geschikt voor duurzame spieropbouw en -behoud. Het verzorgt je spieren na je training met hoogwaardige proteïne en helpt je zo om je doel te bereiken. Nieuwsgierig geworden? Hier lees je meer:


calorieëncalculator: je dagelijkse caloriebehoefte

Gebruik de calorieëncalculator om je dagelijkse totale caloriebehoefte te bepalen. Je dagelijkse caloriebehoefte voor jouw doel is de basis om de verhouding van je macronutriënten te berekenen.


nu je persoonlijke basale verbruik en energieverbruik berekenen

Caloriecalculator

Geslacht
Persoonlijke informatie
Leeftijd
Lengte
Gewicht
Je trainingsdoel
Lichamelijke activiteiten
Trainingen per week

Macronutriënten-calculator:

Je trainingsdoel
Je caloriebehoefte

Handige PDF's:

In onze PDF over voedingsmiddelen voor spieropbouw leer je welke producten bijzonder eiwitrijk zijn. Om nog vandaag aan je fitness- en voedingsprogramma te beginnen, vind je hier een voedingsschema-sjabloon.


Of je nu wilt afvallen of spieren wilt opbouwen - onze gratis Body Check helpt je om je training naar een hoger niveau te brengen. Laat je BMI berekenen, bepaal je doel en ontvang persoonlijk trainings- en voedingsadvies.