athletische Frau führt Bauchübung mit Ball aus

Fitnessoefeningen vinden - overzicht

Kruisheffen
Kruisheffen kan het verschil maken tussen een goed ontwikkelde en een uitstekend ontwikkelde rugspier. Met behulp van deze basisoefening worden alle rugspieren getraind. Dit omvat....

Naar kruisheffen

Kniebuigen
Als je sterke benen wilt, moet je kniebuigen in je trainingsschema opnemen. Deze complexe basisoefening traint alle spieren van het onderlichaam. De focus ligt op je dijen, billen....

Over kniebuigen

Bankdrukken
Zoals bij alle basisoefeningen met een vrij gewicht moet bijzondere aandacht worden besteed aan de correcte uitvoering van de oefening, anders neemt de kans op een blessure toe. Als je weet hoe je moet bankdrukken....

Naar bankdrukken

onze tip

Voor succesvolle resultaten in je training, raden wij je aan om onze gratis Body Check te doen. Bepaal je doel, laat je BMI berekenen en ontvang persoonlijk voedings- en trainingsadvies. 

FITNESS-OEFENINGEN GOED UITGELEGD DOOR FOODSPRING

Of het nu in de sportschool, buiten of thuis is - fitnessoefeningen kunnen makkelijk in je dagelijks leven worden geïntegreerd. s Ochtends, 's middags, 's avonds, tussendoor en altijd: Voor elke gelegenheid is er de juiste fitnessoefening. Sport maakt je gelukkig, draagt bij aan je fysieke gezondheid en prestaties en helpt je om je persoonlijke droomfiguur te bereiken. Het enige wat je hoeft te doen is de juiste uitdaging vinden. 

Fitnessoefeningen moeten speciaal worden aangepast aan je lichamelijke doel, zoals spieropbouw, gewichtsverlies of spierdefinitie. Kies de oefeningen die bij je passen. Als fitnessoefeningen correct worden uitgevoerd, zijn ze een effectief instrument om succes te garanderen in het kader van spieropbouw of vermindering van lichaamsvet. Wij leggen je in detail uit hoe de juiste uitvoering eruit ziet. In korte oefeninstructies geven we inzicht in de meest voorkomende fouten en tonen we variaties en alternatieve mogelijkheden voor individuele oefeningen.

Fitnessoefeningen

De basisoefeningen

Wie grote en complexe spiergroepen met fitnessoefeningen wil trainen, moet vooral op basisoefeningen vertrouwen. De basisoefeningen worden zowel door beginners als gevorderden gebruikt. De basisoefeningen worden de "Big 4" genoemd - deze zijn onder andere bankdrukken, kniebuigingen, kruisheffen en schouderdrukken. Met behulp van deze complexe basisoefeningen kunnen grote spiergroepen zoals benen, borst of rug gecombineerd worden getraind. De basisoefeningen worden uitgevoerd met "vrije" gewichten en worden niet "gecontroleerd" door een machine of een trekkoord.

De isolatie-oefeningen

Isolatie-oefeningen zijn vooral populair bij gevorderde sporters. Ze maken het mogelijk om gericht aan individuele spierdelen te werken en brengen afwisseling in elke krachttraining.

Wie zijn coördinatie wil trainen, kan isolatie-oefeningen, zoals biceps curls, combineren met andere oefeningen, zoals lunges. Hier is het bijzonder belangrijk om aandacht te besteden aan de juiste uitvoering. In geval van twijfel: techniek vóór gewicht.

Fitnessoefeningen voor thuis: train met je eigen lichaamsgewicht

De laatste jaren zijn fitnessoefeningen met een eigen lichaamsgewicht een ware trend geworden. Trainingsmethoden zoals freeletics bestaan uit oefeningen met je eigen lichaamsgewicht (lichaamsgewichttraining). Hier worden intensieve oefencombinaties met korte pauzes uitgevoerd. Fitnessoefeningen zoals push-ups, pull-ups, crunches of sprints staan dagelijks op de agenda. Ze zijn gemakkelijk thuis of onderweg te doen en werken zonder sportschool of trainingsapparatuur.

Mobiliteit & flexibiliteit

Om een technisch correcte uitvoering van de fitnessoefeningen te garanderen, moet de nadruk liggen op oefeningen voor mobiliteit en flexibiliteit. Hier worden gelijmde spierfasciën losgemaakt en worden de spieren en ligamenten soepel gemaakt voor de training. Een ander pluspunt: de mobiliteit beschermt je tegen blessures.

Breng je training naar een hoger niveau

Het maakt niet uit of je wil afvallen of alleen maar spieren wilt opbouwen - wij willen je ondersteunen. Onze producten zijn net zo persoonlijk als je doelstellingen en de perfecte dagelijkse begeleiders. Lees nu meer over je nieuwe favoriete producten: