Zoete aardappel en kip bowl
Erg lekker met een sesamdressing
Makkelijk
40 mins
Spieropbouw
Voedingswaarden: per portie
1 medium slice
Calorieën
780
kcal
112 kcal / 100 g
Koolhydraten
72
g
10 g / 100 g
Proteïnen
53
g
8 g / 100 g
Vet
29
g
4 g / 100 g
Ingrediënten:
persoon
personen
Voor de salade: | |
300 g | Zoete aardappel (1 middelgrote) |
100 g | Broccoli |
150 g | Kipfilet |
1 el | Olijfolie |
50 g | Veldsla |
1 | Hardgekookt ei |
Voor de dressing: | |
1 flinke el | Tahin/ sesampasta |
1 tl | Honing (of agavesiroop) |
1 tl | Mosterd |
Een beetje water om te verdunnen | |
Zout, peper, paprikapoeder | |
Topping: 3 g Chiazaad van foodspring |
Carbs, Proteine und gesunde Fette - in dieser Bowl steckt so ziemlich alles, was du für deine Muskeln und eine gesunde Lebensweise brauchst. Egal, ob du gerade aktiv am Muskelaufbauen bist oder deine hart erarbeiteten Muskeln einfach behalten möchtest. Mit diesem Rezept machst du alles richtig!
Bereiding:
Dit recept biedt een flink portie en bevat 780 kcal en 53 g proteïne.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Was de zoete aardappel en snijd in plakken van ca. 1 cm dik. Verdeel de broccoli in roosjes.
- Leg de groenten en de kipfilet op de bakplaat. Besprenkel de kip met ½ el olijfolie. Verdeel de rest van de olie over de groenten. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
- Laat voor ca. 30 minuten in de oven garen.
- Meng voor de dressing de tahin met honing en mosterd. Breng op smaak met peper en zout en verdun met een beetje water (3-4 el), totdat er een romige dressing ontstaat.
- Verdeel de veldsla over een diep bord. Voeg dan de zoete aardappel, broccoli, kip en ei toe en besprenkel met de dressing.
- Eventueel met chiazaad serveren.
- Eet smakelijk!
Producten die je kunt gebruiken:
veganistische bowl variant
Ruil de volgende ingrediënten en je hebt een volledig plantaardige bowl:
Kipfilet → (gerookte)tofu / seitan / quinoa
Ei → kikkererwten / bonen / erwten / linzen
Honing → agavesiroop / (riet)suiker / ahornsiroop / rijstsiroop
Informatie over copyright
- Afbeelding op deze pagina: ©foodspring