Zalm uit de oven met proteïnekorst

Zalm uit de oven met proteïnekorst

Met waardevolle vette en een extra portie proteïne

Makkelijk
20 mins
Afvallen

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 572 kcal 169 kcal / 100 g
Koolhydraten 12 g 3 g / 100 g
Proteïnen 29 g 8 g / 100 g
Vet 44 g 13 g / 100 g

Ingrediënten:
persoon

Voor de zalm:
2 el
Protein Flakes
Protein Flakes
9,99 €
(33,30 €/1 kg)
Incl. btw & plus Verzending
1 el Olijfolie
4 Gehakte amandelen
1 takje Tijm
1 tl Citroenschil
1 Zalmfilet (à 125 g)
1 el Dijon mosterd
Voor de groenten:
50 g Spruitjes
2 Wortels
1 tl Olijfolie
Zout, peper, tijm

In het kader van evenwichtige voeding mogen waardevolle vetten en eiwitten zeker niet ontbreken. In zalm vind je talloze van deze macrovoedingsstoffen. En wij doen er nog een schepje bovenop in dit recept: Onze Protein Flakes zorgen ervoor dat jij met gemak aan je dagelijkse eiwitbehoefte voldoet. 

Bereiding:

Het recept bevat een portie van 572 kcal en 29 g proteïne.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe de Protein Flakes, 1 el olijfolie, gehakte amandelen, tijmblaadjes en citroenschil in een schaal. Breng op smaak met peper en zout. Goed mengen.
  3. Dep de zalmfilet een beetje droog en leg op het bakpapier. Bestrijk met mosterd en verdeel de proteïnekorst over de zalm. Druk goed aan.
  4. Halveer de spruitjes en wortels. Leg deze ook op de bakplaat. 
  5. 1 tl olijfolie over de groenten verdelen. Breng op smaak met zout, peper en tijm. 
  6. Bak voor 10 minuten in de oven. 
  7. Serveer met wat salade en een stukje citroen. 
  8. Eet smakelijk!

Hoe bak ik zalm in de pan?

Verhit de pan en voeg hittebestendige olie toe. Zonnebloem- of koolzaadolie bijvoorbeeld. Leg de zalm met de huidkant in de pan en zet het vuur lager. Bak de filet nu in 8-10 minuten op middelhoog vuur gaar.