Wortel-gember-soep
Pittig & smaakvol
Makkelijk
25 mins
afvallen
Voedingswaarden: per portie
1 medium slice
Calorieën
381
kcal
87 kcal / 100 g
Koolhydraten
21
g
5 g / 100 g
Proteïnen
7
g
2 g / 100 g
Vet
27
g
6 g / 100 g
Ingrediënten:
persoon
personen
100 g | kikkererwten, gekookt |
250 g | wortels |
1 kleine | ui |
1 | teen knoflook |
1 stuk | gember, duimgroot |
1 tl |
|
300 ml | groentebouillon |
100 g | kokosmelk |
30 g | Coconut Chips van foodspring |
zout, peper, kerrie- en paprikapoeder |
Soep kan altijd! Ze zijn snel gemaakt en je kunt eindeloos variëren. Met grove stukken of juist fijn gepureerd. Kies wat jij het lekkerste vindt. Wij houden van afwisseling en vooral van gezond. Deze soep schreeuwt afwisseling: de kokosmelk geeft het een lekkere romige basis. De in de oven bereide kikkererwten zorgen voor een notige smaak en de onze Coconut Chips geven een een crunchy bite aan de soep.
Bereiding:
Het recept is bedoeld voor 2 porties. Een portie bevat 381 kcal.
- Verwarm de oven voor op 180 °C boven- onderwarmte.
- Verdeel de kikkererwten over een bakblik en bestrooi met zout, kerrie- en paprikapoeder. Goed mengen. Rooster voor 15 minuten in de oven.
- Snijd de wortels in stukjes. Hak de knoflook, gember en uien fijn.
- Laat de kokosolie in een pan vloeibaar worden en braad de knoflook, gember en uien daarin. Voeg dan de wortel toe.
- Met groentebouillon afblussen en op middelmatige hitte voor 10-15 minuten laten koken, totdat de wortels gaar zijn.
- Naar wens met zout, peper, kerrie- en paprikapoeder op smaak brengen. Roer de kokosmelk erdoor.
- Pureer de soep en serveer met de geroosterde kikkererwten en Coconut Chips.
- Eets smakelijk!
Producten die je kunt gebruiken:
onze tip
Bij deze soep past ook: zoete aardappel, aardappel, pastinaak, rode biet, verse spinazie, champignon, broccoli, erwten, tofu, kip, koriander, peterselie.
Informatie over copyright
- Afbeelding op deze pagina: ©foodspring