Victoria sponge cake

Victoria sponge cake

Verrukkelijke biscuittaart

Makkelijk
40 mins
Spierbouw

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 277 kcal 165 kcal / 100 g
Koolhydraten 29 g 17 g / 100 g
Proteïnen 23 g 14 g / 100 g
Vet 8 g 5 g / 100 g

Ingrediënten:
persoon

4 Eieren
3 el kokosolie
350 g Skyr yoghurt
200 g Stevia
320 g Speltmeel
80 g Whey Proteïne Vanille van foodspring
1 pakje Bakpoeder
optioneel Poedersuiker
Voor de vulling:
300 g Skyr yoghurt
30 g Whey Proteïne Vanille van foodspring
100 g Frambozenjam, zonder suiker
optioneel Protein Cream Coconut Crisp van foodspring

Victoria sponge cake bakken - tip

Indien je niet 2 bakvormen hebt, kun je ook al het deeg in dezelfde bakvorm bakken. Verdubbel dan de baktijd en doe iets vaker een steekproef. Na het afkoelen snijd je de taart in het midden door en zo heb je toch twee delen.

Bereiding:

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Meng de eieren, kokosolie, yoghurt en stevia tot een romig geheel.
  • Voeg het speltmeel, Whey Protein en bakpoeder toe en meng tot een deeg.
  • Beleg 2 even grote bakvormen met bakpapier of vet ze in. Verdeel het deeg gelijkmatig over de twee vormen.
  • Bak de taart voor ca. 20 minuten. Laat vervolgens goed afkoelen.
  • Voor de vulling meng je de yoghurt en Whey Protein.
  • Smeer op een taart de jam en verdeel de yoghurt eroverheen. Plaats de andere taart er als een deksel bovenop.
  • Je kunt de taart eventueel nog met poedersuiker bestrooien en versieren met Protein Cream. Snijd in stukken deel uit!.

Een laagjestaart uit Engeland door foodspring gemaakt. Twee biscuitlagen, frambozenjam en vanilleroom maken de victoria sponge cake. Ongelofelijk lekker!