Victoria sponge cake
Verrukkelijke biscuittaart
Makkelijk
40 mins
Spierbouw
Voedingswaarden: per portie
1 medium slice
Calorieën
277
kcal
165 kcal / 100 g
Koolhydraten
29
g
17 g / 100 g
Proteïnen
23
g
14 g / 100 g
Vet
8
g
5 g / 100 g
Ingrediënten:
persoon
personen
4 | Eieren |
3 el | kokosolie |
350 g | Skyr yoghurt |
200 g | Stevia |
320 g | Speltmeel |
80 g | Whey Proteïne Vanille van foodspring |
1 pakje | Bakpoeder |
optioneel | Poedersuiker |
Voor de vulling: | |
300 g | Skyr yoghurt |
30 g | Whey Proteïne Vanille van foodspring |
100 g | Frambozenjam, zonder suiker |
optioneel | Protein Cream Coconut Crisp van foodspring |
Victoria sponge cake bakken - tip
Indien je niet 2 bakvormen hebt, kun je ook al het deeg in dezelfde bakvorm bakken. Verdubbel dan de baktijd en doe iets vaker een steekproef. Na het afkoelen snijd je de taart in het midden door en zo heb je toch twee delen.
Bereiding:
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng de eieren, kokosolie, yoghurt en stevia tot een romig geheel.
- Voeg het speltmeel, Whey Protein en bakpoeder toe en meng tot een deeg.
- Beleg 2 even grote bakvormen met bakpapier of vet ze in. Verdeel het deeg gelijkmatig over de twee vormen.
- Bak de taart voor ca. 20 minuten. Laat vervolgens goed afkoelen.
- Voor de vulling meng je de yoghurt en Whey Protein.
- Smeer op een taart de jam en verdeel de yoghurt eroverheen. Plaats de andere taart er als een deksel bovenop.
- Je kunt de taart eventueel nog met poedersuiker bestrooien en versieren met Protein Cream. Snijd in stukken deel uit!.
Producten die je kunt gebruiken:
Een laagjestaart uit Engeland door foodspring gemaakt. Twee biscuitlagen, frambozenjam en vanilleroom maken de victoria sponge cake. Ongelofelijk lekker!