Veganistische flammkuchen

Veganistische flammkuchen

Flinterdun & knapperig

Makkelijk
25 mins
Spierbouw

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 560 kcal 122 kcal / 100 g
Koolhydraten 36 g 8 g / 100 g
Proteïnen 34 g 7 g / 100 g
Vet 21 g 5 g / 100 g

Ingrediënten:
persoon

Voor het deeg:
100 g
Protein Pizza
Protein Pizza
12,99 €
(2,60 €/100 g)
Incl. btw & plus Verzending
100 ml Water
Voor het beleg:
80 g Sojayoghurt
2 el Sojaroom
1 el Appelazijn
1/2 Peer
1 Kleine rode ui
20 g Walnoten
Zout, peper, verse kruiden

Een smakelijke souvenir van onze oosterburen: Flammkuchen! Wij vertellen je hoe je het deeg kunt maken. Met onze Protein Pizza kun je namelijk niet alleen lekkere pizza maken, maar ook flinterdunne, knapperige flammkuchen. 

Bereiding:

Het recept is voor 1 flammkuchen en bevat 560 kcal en 34 g proteïne.

  1. Mix de bakmix met water tot een deeg. Laat 10 minuten rusten. 
  2. Bestuif je werkblad met wat meel en rol het deeg dun uit. Leg het op een met bakpapier belegde bakplaat.
  3. Bak het deeg 10 minuten voor op 200 °C
  4. Mix sojayoghurt, appelazijn, zout en peper. Smeer op het flammkuchen-deeg.
  5. Snijd de peer en ui in dunne plakjes en leg op de flammkuchen. Verdeel de walnoten over het deeg. 
  6. Bak de flammkuchen nu nog 12-15 minuten, tot deze knapperig is. Serveer met verse kruiden.
  7. Eet smakelijk!