Vegan koolhydraatarm pizzadeeg

Vegan koolhydraatarm pizzadeeg

Knapperige bodem zonder tarwemeel

Makkelijk
25 mins
Afvallen

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 319 kcal 172 kcal / 100 g
Koolhydraten 30 g 16 g / 100 g
Proteïnen 33 g 18 g / 100 g
Vet 6 g 3 g / 100 g

Ingrediënten:
persoon

Voor het deeg:
60 g kikkererwtenmeel
25 g
VEGAN PROTEÏNE neutrale
VEGAN PROTEÏNE neutrale
29,99 €
(49,98 €/1kg)
Incl. btw & plus Verzending
10 g
Wit chiazaad
Wit chiazaad
9,99 €
(4,00 €/100g)
Incl. btw & plus Verzending
1 tl Italiaanse kruiden
1/2 tl zout
90 ml heet water
Optioneel beleg:
Tomatensaus, groenten naar keuze, (veganistische) kaas etc.

Van deze pizza kun je met gemak een hele eten, zonder last te hebben van een schuldgevoel. Het deeg bevat weinig, maar eiwitrijke ingrediënten en is binnen een paar minuten gemaakt. 

Bereiding:

Het recept is genoeg voor 1 portie deeg met 319 kcal en 33 g proteïne. Zonder toppings. 

  1. Doe alle droge ingrediënten in een schaal en meng goed.
  2. Voeg het hete water en roer tot er een deegbal ontstaat. Je kunt het deeg nu het beste 15 minuten laten rusten. 
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg dun uit tussen twee vellen bakpapier.
  4. Bak het deeg voor 10 minuten voor in de oven.
  5. Beleg nu naar smaak met tomatensaus en groenten en bak nog eens 10 minuten. 

  6. Eet smakelijk!

Onze tip

Hier vind je nog een pizzadeeg recept.Een vegetarische variant met speltmeel.