Vegan koolhydraatarm pizzadeeg
Knapperige bodem zonder tarwemeel
Makkelijk
25 mins
Afvallen
Voedingswaarden: per portie
1 medium slice
Calorieën
319
kcal
172 kcal / 100 g
Koolhydraten
30
g
16 g / 100 g
Proteïnen
33
g
18 g / 100 g
Vet
6
g
3 g / 100 g
Ingrediënten:
persoon
personen
Voor het deeg: | |
60 g | kikkererwtenmeel |
25 g |
|
10 g |
|
1 tl | Italiaanse kruiden |
1/2 tl | zout |
90 ml | heet water |
Optioneel beleg: | |
Tomatensaus, groenten naar keuze, (veganistische) kaas etc. |
Van deze pizza kun je met gemak een hele eten, zonder last te hebben van een schuldgevoel. Het deeg bevat weinig, maar eiwitrijke ingrediënten en is binnen een paar minuten gemaakt.
Bereiding:
Het recept is genoeg voor 1 portie deeg met 319 kcal en 33 g proteïne. Zonder toppings.
- Doe alle droge ingrediënten in een schaal en meng goed.
- Voeg het hete water en roer tot er een deegbal ontstaat. Je kunt het deeg nu het beste 15 minuten laten rusten.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg dun uit tussen twee vellen bakpapier.
- Bak het deeg voor 10 minuten voor in de oven.
- Beleg nu naar smaak met tomatensaus en groenten en bak nog eens 10 minuten.
Eet smakelijk!
Producten die je kunt gebruiken:
Onze tip
Hier vind je nog een pizzadeeg recept.Een vegetarische variant met speltmeel.
Informatie over copyright
- Afbeelding op deze pagina: ©foodspring