Zacht & veganistisch bananenbrood

Zacht & veganistisch bananenbrood

Gezond banana bread zonder vet

Makkelijk
70 mins
Spierbouw

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 180 kcal 173 kcal / 100 g
Koolhydraten 31 g 30 g / 100 g
Proteïnen 9 g 8 g / 100 g
Vet 2 g 1 g / 100 g

Ingrediënten:
persoon

2 Zeer rijpe bananen
15 g Chiazaad van foodspring
280 ml Sojamelk
120 g Appelmoes
100 g Kokosbloesemsuiker
220 g Spelt volkorenmeel
60 g Vegan Proteïne Banaan van foodspring
2 tl Bakpoeder
optioneel:
1 Banaan als topping

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Doe de bananen in een grote schaal en prak fijn met een vork. Meng met het chiazaad, sojamelk, appelmoes en kokosbloesemsuiker en roer goed.
  • Vervolgens meel, Vegan Proteïne en bakpoeder toevoegen en tot een deeg mixen.
  • Vet de bakvorm in of beleg deze met bakpapier. Voeg het deeg toe. Snijd eventueel een banaan door midden en druk deze in het deeg.
  • Bak nu het banana bread voor 60 minuten in de oven. Je kunt het het beste met aluminiumfolie of bakpapier afdekken, zodat hij niet te donker wordt. Doe een steekproef.
  • Laat het bananenbrood even afkoelen voordat je een stukje probeert!
  • Eet smakelijk!

Luchtig, zacht en ongelooflijk zoet – zo smaakt ons gezonde, veganistische bananenbrood! Dierlijke producten kun je met gemak door plantaardige alternatieven vervangen. Het chiazaad vervangt ei. Een beetje appelmoes in de cake is net zo smeuïg als boter. En dankzij onze Vegan Proteïne kun je veel besparen op suiker en meel.