Vegan proteïnebrood met aardbeienjam

Vegan proteïnebrood met aardbeienjam

snelle marmelade om zelf te maken

Makkelijk
15 mins
Shape

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 145 kcal 121 kcal / 100 g
Koolhydraten 6 g 12 g / 100 g
Proteïnen 12 g 6 g / 100 g
Vet 6 g 4 g / 100 g

Ingrediënten:
persoon

Voor de aardbeienjam:
200 g Aardbeien, vers of bevroren
2 el Agavesiroop of ahornsiroop
2 el
Wit chiazaad
Wit chiazaad
9,99 €
(4,00 €/100g)
Incl. btw & plus Verzending
Voor het brood:
2 sneetjes
Vegan Protein Bread
Vegan Protein Bread
6,99 €
(30,39 €/1 kg)
Incl. btw & plus Verzending
Eventueel wat verse munt als topping

Eindelijk! Ons Protein Bread is nu vegetarisch! Waar het eiwit vandaan komt? Wij gebruiken uitsluitend hoogwaardige pompoenpit- en zonnebloempitproteïne. Lekker en goed voor je spieren! 

Bereiding:

2 sneetjes Protein Bread met ca. 15 g aardbeienjam bevat ongeveer 145 kcal en 12 g proteïne. 

  1. Voor de jam doe je de aardbeien met agavesiroop in een pan en laat het 10 minuten koken.
  2. Prak fijn met een vork. Als je van romig houdt, kun je het ook pureren. 
  3. Voeg dan het chiazaad toe. Giet de jam in een pot en laat afkoelen. Laat het minstens 30 minuten staan om het chiazaad te laten wellen.
  4. Smeer 1 el jam op de sneetjes brood. 
  5. Je kunt eventueel nog wat verse munt toevoegen.
  6. Eet smakelijk!

Onze tip

Als je deze klassieker te saai vindt, kun je ook ander fruit gebruiken. Vers of uit de diepvries - het kan allebei: 
• Bosbessen
• Frambozen
• Bramen
• Mango
• Zwarte bessen
• Abrikozen
• etc.