Vegan brownies

Vegan brownies

smeuïg, suikervrij en vol chocola!

Makkelijk
30 mins
Spieropbouw

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 110 kcal 134 kcal / 100 g
Koolhydraten 15 g 18 g / 100 g
Proteïnen 6 g 7 g / 100 g
Vet 2 g 3 g / 100 g

Ingrediënten:
persoon

2 Bananen, zeer rijp
90 g Appelmoes, ongezoet
30 g Havervlokken, gemalen of Instant Oats van foodspring
40 g Cacaopoeder, ongezoet
30 g Vegan Proteïne Chocolade van foodspring
1 snufje Zout
60 ml Havermelk
optioneel 25 g chocovlokken

De veganisten onder ons zijn eindelijk aan de beurt! Wij laten je zien hoe je heerlijke Protein Brownies maakt zonder dierlijke producten te gebruiken. Maar wel vol chocola en super smeuïig! 

Bereiding:

Indien je er 6 brownies uit snijdt, bevat 1 stuk ongeveer 110 kcal en 6 g proteïne.

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. 
  2. Doe de banaan in een schaal en prak deze fijn met een vork. Meng met de appelmoes. 
  3. Voeg de havervlokken, cacaopoeder, proteïnepoeder en zout toe en meng alles goed. Roer nu de melk erdoor, totdat er een deeg ontstaat. 
  4. Doe het deeg in een hoekige, ingevette vorm. Strooi er naar smaak nog wat chocoladestukjes overheen.
  5. Bak nu voor 25 tot 30 minuten in de oven. Laat eerst afkoelen, voordat je je tanden erin zet!

  6. Geniet ervan!

Onze tip

Je kunt eventueel ook nog fruit of noten in het deeg verwerken. Onze favoriet is met kersen, walnoten, amandelen, paranoten en een beetje van onze biologische pindakaas.