Vanille-ijs met aardbei swirl
Net zo lekker als spaghetti-ijs
Makkelijk
10 mins
Afvallen
Voedingswaarden: per portie
1 medium slice
Calorieën
140
kcal
177 kcal / 100 g
Koolhydraten
8
g
10 g / 100 g
Proteïnen
19
g
24 g / 100 g
Vet
5
g
6 g / 100 g
Ingrediënten:
persoon
personen
240 g |
|
280 ml | Water |
Voor de aardbeiensaus: | |
50 g | Aardbeien (bevroren of vers) |
1 tl | Maizena |
beetje | Water om te koken |
Toppings: | |
3 | Verse aardbeien |
25 g | Gehakte walnoten |
Romig vanille-ijs met lekkere aardbeiensaus is precies wat je nodig hebt op een warme zomerdag. En het bevat ook nog eens veel minder suiker dan normaal ijs. Dat komt door ons Protein Ice Cream poeder:
Bereiding:
Verdeel het ijs in meerdere porties of eet het samen met je vrienden. Het is genoeg voor ca. 8 porties.
- Meng het Protein Ice Cream poeder met water. Dat lukt het beste met een shaker. Neem eerst de helft van het poeder en de vloeistof. Schudden. Dan de andere helft. Schudden.
- Vul de ijsvorm met het mengsel.
- Nu maak je de aardbeiensaus. Kook de aardbeien met maizena en een beetje water. Prak de aardbeien met een vork, zodat er een egale saus ontstaat.
- Voeg vervolgens de saus toe aan de ijsmassa en roer voorzichtig met een spies of sat
éstokje. - Snijd de verse aardbeien in stukken en verdeel samen met de walnoten over het ijsmengsel.
- Zet de ijsvorm nu minstens 4 uur in de vriezer. Haal 10 minuten voor het serveren uit de vriezer en laat rusten op kamertemperatuur.
- Geniet ervan!
Producten die je kunt gebruiken:
MEer inspiratie nodig?
Verfijn ons Protein Ice Cream Vanille ook eens met: warme frambozen, blauwe bessen, espresso shotjes, chocolate chips, Cookie Dough of Chocolate Brownie, knapperig fruit.
Informatie over copyright
- Afbeelding op deze pagina: ©foodspring