Superfood-boerenkool salade

Superfood-boerenkool salade

Voor alle raw-food fans

Makkelijk
15 mins
Spierdefinitie

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 352 kcal 59 kcal / 100 g
Koolhydraten 29 g 5 g / 100 g
Proteïnen 8 g 1 g / 100 g
Vet 19 g 3 g / 100 g

Ingrediënten:
personen

200 g Boerenkool
1/2 Rode ui
100 g Wortels
1/2 Appel
2 Limoenen
1 el Honing
2 el Kokosolie van foodspring
2 el Chiazaad van foodspring
2 el Cranberries, gedroogd
Zout, peper

Bereiding:

Dit recept is voor 2 porties. 1 portie bevat 352 kcal en 8 g proteïne.

  1. Verwijder de bladstelen van de boerenkool, was deze en laat uitlekken. In kleine stukjes scheuren. 
  2. Pel de uien en schil de wortels. Snijd de uien in fijne ringen. Rasp de wortels en snijd de appel in dunne plakjes. 
  3. Was de limoen en rasp ongeveer 1 el limoenschil. Pers daarna ook het sap uit.
  4. Meng het limoensap met de honing en kokosolie. Breng op smaak met zout en peper. 
  5. Schenk nu de dressing over de boerenkool en masseer zachtjes de sla, tot de blaadjes zacht worden. 
  6. Vervolgens de boerenkool op een bord leggen. Garneer met uienringen, plakjes appel, wortelrasp, chiazaad en cranberries. 
  7. Enjoy!

onze tip

Je kunt bij deze salade ook nog geroosterde pompoenpitten serveren.