Italiaanse kikkererwten pannenkoek
glutenvrij, vegan & makkelijk
Makkelijk
40 mins
Spieropbouw
Voedingswaarden: per portie
1 medium slice
Calorieën
655
kcal
22 kcal / 100 g
Koolhydraten
48
g
22 g / 100 g
Proteïnen
34
g
22 g / 100 g
Vet
35
g
22 g / 100 g
Ingrediënten:
persoon
personen
Voor de pannenkoek: | |
90 g | Kikkererwtenmeel |
30 g |
|
300 ml | Water |
1 el | Olijfolie |
1 tl | Zout |
1 el | Rozemarijn, gedroogd |
1 snufje | Peper |
1 el olijfolie voor in de pan, verse rozemarijn als topping |
In Italie noemen ze het Farinata. In het zuiden van Frankrijk noemen ze het Socca. Wij noemen het gewoon lekker! Onze Protein Flakes kun je heel makkelijk in het deeg verwerken en geven je spieren de nodige plantaardige eiwitten.
Bereiding:
In zijn geheel bevat de kikkererwtenpannenkoek 655 kcal en 34 g proteïne.
- Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng het geheel. Laat voor 30 minuten rusten.
- Verwarm de oven voor op 230 °C. Doe 1 el olijfolie in een grote pan en laat deze voor 5 minuten in de oven warm worden.
- Haal de pan uit de oven en doe het deeg in de pan, zodat alles bedekt is.
- Zet de pan weer terug in de oven en laat het voor 7-8 minuten bakken.
- Tip: De socca moet knapperig zijn aan de buitenkant en zacht van binnen. In de laatste minuten kun je ook de grillfunctie van de oven gebruiken.
- Snijd de pannenkoek in stukken en breng op smaak met kruiden, zout en peper.
- Eet smakelijk!
Producten die je kunt gebruiken:
Onze tip
Gebruik het recept als pizzabodem! Beleg het na het bakken met je favoriete ingrediënten. Groenten, vlees, kaas - alles wat je normaal graag op je pizza eet! Doe hem daarna nog een paar minuten in de oven en klaar is je verantwoorde pizza!

Informatie over copyright
- Afbeelding op deze pagina: ©foodspring
- Afbeelding op deze pagina: ©Enrique Díaz / 7cero