Snelle rijstsalade

Snelle rijstsalade

Ideale salade voor bij de barbecue

Makkelijk
30 mins
Spieropbouw

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 342 kcal 188 kcal / 100 g
Koolhydraten 46 g 26 g / 100 g
Proteïnen 5 g 3 g / 100 g
Vet 15 g 8 g / 100 g

Ingrediënten:
personen

Voor de salade:
200 g volkoren rijst
200 g geroosterde paprika
2 kleine wortels
3 lente-uien
1 bos peterselie
50 ml olijfolie
2 el
1 el mosterd
zout, peper, citroensap, amandelsnippers

Dit weekend ga je barbecueën en jij moet een salade meebrengen. Wij helpen je een handje! Met dit recept heb je gegarandeerd succes. De dressing is binnen een handomdraai gemaakt en bevat, in plaats van suiker, onze Fruit Jam

Bereiding:

Dit recept is voor 4 porties. 1 portie bevat 342 kcal en 5 g proteïne.

  1. Kook de rijst volgens de verpakking en laat vervolgens afkoelen. Doe in een grote schaal. 
  2. Snijd de paprika, wortels en lente-ui in dunne plakjes. Hak de peterselie fijn. 
  3. Voeg de groenten toe aan de rijst en meng alles goed. 
  4. Meng nu alle ingrediënten voor de dressing en schenk over de rijstsalade. Nogmaals goed mengen.
  5. Breng op smaak met peper en zout en zet koud weg tot het moment van eten. Je kunt er eventueel nog wat geroosterde amandelsnippers aan toevoegen. 
  6. Eet smakelijk!

onze tip

Je kunt van dit recept ook heel makkelijk een pastasalade maken. Vervang de rijst gewoon door 300 g pasta. De rest van het recept blijft hetzelfde.