Salade met sinaasappel en walnoten
Fruitige salade voor bij de barbecue
Makkelijk
20 mins
Shape
Voedingswaarden: per portie
1 medium slice
Calorieën
378
kcal
118 kcal / 100 g
Koolhydraten
16
g
5 g / 100 g
Proteïnen
5
g
2 g / 100 g
Vet
31
g
10 g / 100 g
Ingrediënten:
persoon
personen
250 g | Radijs |
150 g | Andijvie |
1 | Sinaasappel, middelgroot |
25 g | Walnoten |
1/2 | Citroen |
3 el | Olijfolie |
1 tl | Mosterd |
1 el | Honing |
Peper & zout |
Onze tip
Ons Protein Bread smaakt er heerlijk bij en is ook nog eens binnen no time gebakken.
Bereiding:
- Was de salade en radijsjes en zet ze in schaal aan de kant.
- Schil de sinaasappel en verwijder met een scherp mesje de witte huid. Verdeel de sinaasappel in partjes en snijd deze in stukjes. Vang het sap op in een schaaltje.
- Snijd de citroen door midden en pers een helft uit.
- Meng het opgevangen sinaasappelsap met het citroensap. Voeg de honing, mosterd, peper en zout toe en roer goed. Meng als laatste ook de olijfolie door de mix.
- Verdeel de dressing over de salade en leg de stukjes fruit er op.
- Breek nu de walnoten in stukjes en verdeel ze over de salade.
- Geniet ervan!
Producten die je kunt gebruiken:
Kruidig, fruitig & knapperig – deze salade is een echte smaakexplosie! Ideaal als lichte hoofdmaaltijd met vers brood erbij of als voorgerecht bij het volgende etentje met vrienden.