Salade met sinaasappel en walnoten

Salade met sinaasappel en walnoten

Fruitige salade voor bij de barbecue

Makkelijk
20 mins
Shape

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 378 kcal 118 kcal / 100 g
Koolhydraten 16 g 5 g / 100 g
Proteïnen 5 g 2 g / 100 g
Vet 31 g 10 g / 100 g

Ingrediënten:
personen

250 g Radijs
150 g Andijvie
1 Sinaasappel, middelgroot
25 g Walnoten
1/2 Citroen
3 el Olijfolie
1 tl Mosterd
1 el Honing
Peper & zout

Onze tip

Ons Protein Bread smaakt er heerlijk bij en is ook nog eens binnen no time gebakken.

Bereiding:

  • Was de salade en radijsjes en zet ze in schaal aan de kant.
  • Schil de sinaasappel en verwijder met een scherp mesje de witte huid. Verdeel de sinaasappel in partjes en snijd deze in stukjes. Vang het sap op in een schaaltje.
  • Snijd de citroen door midden en pers een helft uit.
  • Meng het opgevangen sinaasappelsap met het citroensap. Voeg de honing, mosterd, peper en zout toe en roer goed. Meng als laatste ook de olijfolie door de mix.
  • Verdeel de dressing over de salade en leg de stukjes fruit er op.
  • Breek nu de walnoten in stukjes en verdeel ze over de salade.
  • Geniet ervan!

Kruidig, fruitig & knapperig – deze salade is een echte smaakexplosie! Ideaal als lichte hoofdmaaltijd met vers brood erbij of als voorgerecht bij het volgende etentje met vrienden.