Salade met pompoen

Salade met pompoen

Recept met Hokkaido pompoen uit de oven

Makkelijk
35 mins
Afvallen

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 565 kcal 182 kcal / 100 g
Koolhydraten 50 g 16 g / 100 g
Proteïnen 12 g 4 g / 100 g
Vet 33 g 11 g / 100 g

Ingrediënten:
personen

Voor de ovengroenten:
1/2 Pompoen (bijv. Hokkaido)
1 Rode ui
1 el Olijfolie
Een takje rozemarijn
Voor de dressing:
1 tl Mosterd
1 el Balsamico azijn
1 tl Honing
Een beetje water om te verdunnen
2 el Olijfolie
Voor de salade:
2 handenvol Veldsla
2 handenvol Rucola
50 g Feta
1 handvol
Nuts & Berries
Nuts & Berries
4,99 €
(6,24 €/100g)
Incl. btw & plus Verzending
Zout, peper, snufje kaneel

Tijd voor pompoen! Pompoenen zijn gezond, caloriearm en gewoon lekker! In onze salade is het erg smakelijk vanwege de combinatie met diverse kruiden. Uitproberen dus! 

Bereiding:

Het is genoeg voor 2 personen. 1 portie bevat 565 kcal en 12 g proteïne.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de pompoen in dunne plakjes en snijd de ui in vieren. 
  3. Leg de groenten op een bakplaat. Druppel 1 el olijfolie over de groenten en breng op smaak met peper, zout, kaneel en rozemarijn. Meng alles goed. 
  4. Bak nu voor ca. 30 minuten in de oven.
  5. Roer voor de dressing de mosterd, balsamico azijn, honing, zout, peper en een beetje water door elkaar. Voeg tijdens het roeren ook nog de olijfolie toe.
  6. Verdeel de veldsla en rucola over de borden. Schenk de dressing er over en leg nu ook wat ovengroenten op het bord.
  7. Brokkel de feta met de hand en verdeel over de salade. Voeg nog wat Nuts & Berries toe. 
  8. Enjoy!

Onze tip

Pompoen uit de oven kun je met alle eetbare pompoenen maken: muskaatpompoen, flespompoen, Hokkaido pompoen, spaghettipompoen.