Salade met kippenborst of tofu
Lichte salade
Makkelijk
15 mins
Afvallen
Voedingswaarden: per portie
1 medium slice
Calorieën
81
kcal
81 kcal / 100 g
Koolhydraten
3
g
3 g / 100 g
Proteïnen
11
g
11 g / 100 g
Vet
3
g
3 g / 100 g
Ingrediënten:
persoon
personen
Salade naar keuze | |
200 g | Kippenborst |
of | |
125 g | Gerookte tofu |
200 g | Rauwkost naar keuze (bijv. komkommer, paprika, tomaten) |
1 tl | Biologische Kokosolie om te bakken |
Voorde dressing: | |
1 | Knoflookteen |
2 el | Yoghurt |
1 el | Balsamicoazijn |
1 snufje | Zout |
1 snufje | Peper |
Bereiding
- Was de sla in koud water en doe het in een grote schaal.
- Verwarm de pan en voeg wat kokosolie toe.
- Bak je topping in de pan met wat zout, peper en andere kruiden.
- Voor de dressing snijd je knoflook fijn en meng het in een glas met yoghurt en balsamicoazijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de topping (kip of tofu) nu in stukjes.
- Voeg wat van de dressing toe aan de salade.
- Serveer dan de salade op een bord en schenk de rest van de dressing erover.
- Enjoy!
Bereiding:
Producten die je kunt gebruiken:
Tip
Als je de olijfolie in de dressing door yoghurt vervangt, bespaar je een heleboel calorieën! Je kunt ook allerlei andere toppings aan je salade toevoegen. Denk aan gebakken groenten, seitan, garnalen of runderreepjes.
Informatie over copyright
- Afbeelding op deze pagina: ©stocksy.com/Jose Coello