Salade met kippenborst of tofu

Salade met kippenborst of tofu

Lichte salade

Makkelijk
15 mins
Afvallen

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 81 kcal 81 kcal / 100 g
Koolhydraten 3 g 3 g / 100 g
Proteïnen 11 g 11 g / 100 g
Vet 3 g 3 g / 100 g

Ingrediënten:
persoon

Salade naar keuze
200 g Kippenborst
of
125 g Gerookte tofu
200 g Rauwkost naar keuze (bijv. komkommer, paprika, tomaten)
1 tl Biologische Kokosolie om te bakken
Voorde dressing:
1 Knoflookteen
2 el Yoghurt
1 el Balsamicoazijn
1 snufje Zout
1 snufje Peper

Bereiding

  • Was de sla in koud water en doe het in een grote schaal.
  • Verwarm de pan en voeg wat kokosolie toe.
  • Bak je topping in de pan met wat zout, peper en andere kruiden.
  • Voor de dressing snijd je knoflook fijn en meng het in een glas met yoghurt en balsamicoazijn. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de topping (kip of tofu) nu in stukjes.
  • Voeg wat van de dressing toe aan de salade.
  • Serveer dan de salade op een bord en schenk de rest van de dressing erover.
  • Enjoy!

Bereiding:

Tip

Als je de olijfolie in de dressing door yoghurt vervangt, bespaar je een heleboel calorieën! Je kunt ook allerlei andere toppings aan je salade toevoegen. Denk aan gebakken groenten, seitan, garnalen of runderreepjes.