Quinoa salade met spinazie, mango en avocado

Quinoa salade met spinazie, mango en avocado

Salade in een glas - handig voor onderweg

Gemiddeld
35 mins
Spierbouw

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 109 kcal 109 kcal / 100 g
Koolhydraten 13 g 13 g / 100 g
Proteïnen 6 g 6 g / 100 g
Vet 3 g 3 g / 100 g

Ingrediënten:
personen

1/2 Rode ui (middelgroot)
1 Mango (middelgroot)
1 rijpe Avocado
150 g Quinoa (ongekookt)
100 g Verse spinazie
120 g Zwarte bonen (geweekt in koud water)
2 el Tahin
1 el Citroensap
2 el Olijfolie
grove zeezout, peper
Voor een extra vetverbrandingsboost:
1/2 Verse chilipeper

Bereiding van quinoa salade met spinazie, mango en avocado

  • Doe de geweekte bonen in een pan met een laagje water en laat ze op middelhoog vuur voor ca. 50-60 min. koken. Laat afkoelen.
  • Spel de quinoa af in een zeef. Breng ca. 450 ml water aan de kook.
  • Voeg de quinoa toe en laat ongeveer 12-15 minuten koken tot het water verdampt is. Doe dan de quinoa in de zeef en laat het uitlekken.
  • Snijd in de tussentijd de uien in kleine ringen. Schil de avocado en mango en snijd deze in kleine stukjes.
  • Was eventueel de spinazie en laat deze uitlekken.
  • Voor de dressing: Meng alle ingrediënten in een klein schaaltje en roer goed.

 

Voor de TO-GO-variant doe je de ingrediënten in laagjes in de weckpot. Belangrijk bij het vullen: Eerst komen de koolhydraten, dan de salade en de groenten. De dressing moet je in een ander potje of glaasje meenemen, zodat de salade niet slap wordt.

 

 

Bereiding:


Tip

Vervang de salade door spruiten, noten, Chiazaad  of een extra portie eiwitten; zoals kip, tofu, feta of geitenkaas.