Quinoa vegaburger

Quinoa vegaburger

lekkere vegetarische burgers

Makkelijk
25 mins
spieropbouw

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 158 kcal 111 kcal / 100 g
Koolhydraten 19 g 13 g / 100 g
Proteïnen 12 g 8 g / 100 g
Vet 3 g 0 g / 100 g

Ingrediënten:
personen

200 ml Groentebouillon
100 g Quinoa
1 teen Knoflook
1/2 Prei
1 kleine Wortel
30 g
Whey Protein Neutraal
Whey Protein Neutraal
32,99 €
(43,99 €/1kg)
Incl. btw & plus Verzending
1 Ei
Zout, peper, paprikapoeder, kerriepoeder, verse peterselie, olijfolie om te bakken
Deze burgers smaken erg goed op brood met salade of als bijgerecht. Wij gebruiken onze neutrale Whey Protein ook in hartige gerechten. Eiwitrijk, ook zonder vlees. Geniet ervan!

Bereiding:

Dit recept is voor 4 burgers. 1 burger bevat 158 kcal en 12 g proteïne.

  1. Breng de groentebouillon aan de kook. Laat de quinoa in 12 minuten gaar koken. Daarna met de deksel erop laten trekken.
  2. Snijd de knoflook en prei in kleine stukjes. Rasp de wortel. 
  3. Doe een klein beetje olie in de pan en bak de groenten en zet ze vervolgens aan de kant.
  4. Meng de quinoa en gebakken quinoa in een schaal. Voeg het ei en de Whey Protein toe. Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder, kerriepoeder en peterselie. 
  5. Vorm met je handen 4 burgers en bak ze in een ingevette pan. 
  6. Maak er nu een smakelijke burger van.
  7. Eet smakelijk!

Onze tip

In plaats van Whey Protein, kun je ook 40 g meel gebruiken. Of onze Instant Oats.