Proteïne cupcakes met citroen & kokos

Proteïne cupcakes met citroen & kokos

lekker vochtige cakejes met karnemelk

eenvoudig
30 mins
Spieropbouw

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 141 kcal 245 kcal / 100 g
Koolhydraten 16 g 28 g / 100 g
Proteïnen 7 g 12 g / 100 g
Vet 5 g 9 g / 100 g

Ingrediënten:
personen

Voor de cupcakes:
180 ml karnemelk
50 g Kokosolie
100 ml bruiswater
2 eieren
de zeste & het sap van 1 citroen
90 g kokosbloesemsuiker (of erythritol)
190 g spelt
60 g
Whey Protein Cocos Crisp
Whey Protein Cocos Crisp
32,99 €
(43,99 €/1kg)
Incl. btw & plus Verzending
2 tl bakpoeder
1 el maanzaad
Voor de topping:
Protein Cream Coconut Crisp
Protein Cream Coconut Crisp
5,99 €
(3,00 €/100 g)
Incl. btw & plus Verzending
optioneel kokosvlokken, citroenzeste
Knapperige kokosvlokken. Romige melkpasta. Zo smaakt onze nieuwe Protein Cream Coconut Crisp. Wil je het niet direct uit de pot eten? Probeer het dan eens op vochtige cakejes. Waanzinnig lekker, maar dan met  85% minder suiker.

Bereiding:

Met dit recept kan je 14 cupcakes maken. 1 muffin zonder topping bevat 141 kcal en 7 g proteïne.

  1. Meng de karnemelk, kokosolie, spuitwater, eieren, citroensap en kokosbloesemsuiker in een kom door elkaar. 
  2. Meng in een aparte kom de spelt, Whey Protein, bakpoeder en maanzaad door elkaar. 
  3. Giet de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng kort tot je een homogeen beslag hebt.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vul een met papieren vormpjes gevulde muffinvorm met het beslag.
  5. Bak de cupcakes ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin gebakken zijn. Laat ze vervolgens volledig afkoelen.
  6. Besmeer de cupcakes met de Protein Cream. Decoreer als laatste met nog wat kokosvlokken en citroenzeste.
  7. Geniet ervan!