Proteïne Bagel Recept

Proteïne Bagel Recept

Eenvoudig en snel gemaakt

eenvoudig
35 mins
Spieropbouw

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 212 kcal 220 kcal / 100 g
Koolhydraten 24 g 25 g / 100 g
Proteïnen 14 g 14 g / 100 g
Vet 7 g 7 g / 100 g

Ingrediënten:
personen

60 g speltbloem
20 g
Whey Protein Neutraal
Whey Protein Neutraal
32,99 €
(43,99 €/1kg)
Incl. btw & plus Verzending
3/4 tl bakpoeder
2 snuifjes zout
110 g griekse yoghurt
1 eiwit
topping: zwarte en witte sesamzaadjes, knoflookpoeder, maanzaad, zeezout
<

Belegde bagels zijn helemaal hip en happening! Zoet of hartig - onze Proteïne Bagels smaken hoe dan ook onweerstaanbaar. Bovendien tonen we je met dit recept dat ze allesbehalve moeilijk te maken zijn. 1/3 van de normale hoeveelheid bloem hebben we vervangen doro onze Whey Protein, zo garanderen we je zowel smaak als een lekker voedzame proteïne-kick.

Bereiding:

Met dit recept kan je 2 bagels maken. 1 bagel bevat 212 kcal en 14g proteïne.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng alle droge ingrediënten in een kom door elkaar.
  3. Voeg de yoghurt toe en meng tot je een kruimelig deeg hebt.
  4. Tip: Als je merkt dat het deeg iets te nat en kleverig is, dan voeg je best nog wat bloem toe. 
  5. Bestrooi je werkvlak met wat bloem. Kneed stevig tot je een glad deeg hebt. Verdeel het deeg vervolgens in 2 gelijke stukken.
  6.  Rol elke helft languit met je hand en vorm er een bagel van.
  7. Leg de bagels op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met een losgeklutst eiwit en strooi er de toppings over.
  8. Bak de bagels ongeveer 25 minuten goudbruin.
  9. Beleg de bagels naar wens. Onze favoriet: cottage cheese, avocado en ei!
  10. Bon appetit!

ONZE MEAL PREP TIP

Bagels kan je zeer makkelijk invriezen. Maak meerdere bagels in één keer, snijd ze open en vries ze in. Als je zin hebt in een bagel, kan je het makkelijk uit de diepvries nemen en opwarmen in een toaster. Zo heb je een snelle, knapperige basis voor je lunch in enkele minuten tijd!