Protein pasta fredda

Protein pasta fredda

Vers pastagerecht met garnalen

Makkelijk
25 mins
Spierbouw

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 568 kcal 193 kcal / 100 g
Koolhydraten 29 g 10 g / 100 g
Proteïnen 63 g 22 g / 100 g
Vet 20 g 7 g / 100 g

Ingrediënten:
persoon

60 g Bevroren garnalen
1/4 Ui
1/2 Courgette, klein
1 el Olijfolie
100 g Protein Pasta van foodspring
Zout, peper, verse peterselie

Onze tip

Voor een vegetarische pasta fredda vervang je de garnalen gewoon door gerookte tofu, witte bonen of feta.

Bereiding:

  • Laat de garnalen ruim van tevoren ontdooien.
  • Snijd de ui en courgette in stukjes.
  • Verwarm de olijfolie in de pan en bak de uien tot ze glazig zijn. Voeg dan de courgette toe en laat verder bakken op middelhoog vuur.
  • Zet in de tussentijd een pan met water op. Zodra het water kookt, voeg je wat zout toe en laat je de pasta 6-7 minuten koken.
  • Terwijl de pasta kookt, voeg je de garnalen toe aan de courgette, breng op smaak met wat zout en laat nog 5 minuten bakken.
  • Voeg een scheutje pastawater toe aan de pan. Giet de gekookte pasta af en voeg toe aan de pan. Roer goed en breng op smaak met peper en peterselie.
  • Je kunt de pasta fredda zowel koud als warm serveren.
  • Geniet ervan!

In de zomer heb je zin in verse, snelle gerechten. Deze pasta fredda is een echt zomerrecept. Je kunt het zowel koud als warm eten. In minder dan 30 minuten tover je een gezonde maaltijd op tafel, die ook nog eens minder koolhydraten bevat en je spieren verzorgt met kwalitatieve plantaardige eiwitten.