Protein ice cream met blauwe bes & Kokos

Protein ice cream met blauwe bes & Kokos

Zo proeft de zomer!

Makkelijk
20 mins
Spierbouw

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 126 kcal 122 kcal / 100 g
Koolhydraten 13 g 12 g / 100 g
Proteïnen 16 g 16 g / 100 g
Vet 3 g 3 g / 100 g

Ingrediënten:
personen

Voor het ijs:
240 g Protein Ice Cream Kokos van foodspring
280 ml Water
Voor de blauwe bessen:
200 g Blauwe bessen
100 ml Water
1/2 el Zetmeel
2 el Water
optioneel Topping: kokosvlokken

Bereiding:

  1. Doe het Protein Ice Cream poeder en water in een schaal en mix met een garde, tot er geen kleine klontjes meer zijn.
  2. Giet 3/4 van het ijsmengsel in een vorm. De rest bewaar je voor later in de koelkast. 
  3. Zet het ijs in de vorm nu voor minstens 4 uur in de vriezer.
  4. In de tussentijd doe je 150 g  blauwe bessen met het water in een pan en laat het 5 minuten koken. Meng het zetmeel met 2 el water en voeg toe aan de blauwe bessen tot de saus is ingedikt. Prak de blauwe bessen met een vork en zet aan de kant. 
  5. Haal het ijs uit de vriezer en verdeel de blauwe bessen saus en de resterende blauwe bessen over het ijs. Bedek nu met het overige ijsmengsel uit de koelkast.
  6. Zet het ijs nu nog minstens 2 uur in de vriezer. 
  7. Haal het Protein Ice Cream ruime tijd voor het eten uit de vriezer, zodat het wat smeuïg kan worden. Garneer nu eventueel nog met wat kokosvlokken.
  8. Eet smakelijk!

Kom maar op met de zomer! Onze heerlijke Protein Ice Cream is perfect als je zin hebt in iets zoets en verfrissends. Geen bergen suiker en vet, maar juist een extra portie eiwitten.  Wij zijn helemaal weg van de combi blauwe bes met kokos. Dat vakantiegevoel komt dan vanzelf!