Pompoen gnocchi zelf maken

Pompoen gnocchi zelf maken

met pompoen

Gemiddeld
55 mins
Spieropbouw

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 306 kcal 136 kcal / 100 g
Koolhydraten 36 g 16 g / 100 g
Proteïnen 27 g 12 g / 100 g
Vet 2 g 1 g / 100 g

Ingrediënten:
persoon

Voor de pompoen gnocchi:
75 g Aardappel, kruimig
100 g Hokkaido-pompoen
25 g Speltmeel
25 g
Whey Protein Neutraal
Whey Protein Neutraal
32,99 €
(43,99 €/1kg)
Incl. btw & plus Verzending
Zout, peper, nootmuskaat, een beetje extra meel voor je werkvlak

Gnocchi: kleine deegballetjes waarvan niemand de naam goed kan uitspreken. Wij hebben er in onze foodspring editie een extra portie proteïne aan toegevoegd. En de bereiding is echt niet zo ingewikkeld als je zou denken.

Bereiding:

Het recept bevat 1 portie gnocchi van 306 kcal en 27 g proteine. Toppings of saus zijn niet meegerekend.

  1.  Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen. Snijd de pompoen en aardappelen in grove stukken. Leg ze in een ovenschaal en laat ze ongeveer 40 minuten bakken.
  2. Laat volledig afkoelen. Prak fijn met een stamper of een vork.
  3. Doe het mengsel in een schaal en voeg het speltmeel, Whey Protein, zout, peper en nootmuskaat toe en meng goed met een lepel. 
  4. Bestuif je werkblad met meel. Kneed het deeg nogmaals goed door en verdeel in 2 grote stukken en rol deze op.
  5. Snijd de rollen in ca. 2 cm dikke stukken en duw er met een vork een patroon in. Strooi nog een beetje meel over de gnocchi. 
  6. Breng een grote pan met zout water aan de kook. Doe de gnocchi in de pan en kook tot ze allemaal op het wateroppervlak drijven. Haal ze er dan meteen uit. 
  7. Je kunt de gnocchi nu met saus serveren of nog kort in de olie bakken. 
  8. Enjoy!

Recept voor gnocchi met salie en spek

Doe 1 tl margarine of boter in een voorverwarmde pan. Bak daarin 3 saliebladeren en 25 g spekreepjes. Voeg de gnocchi toe en bak mee. Breng op smaak met peper en zout. Wie wil kan er voor het serveren nog een beetje olijfolie over sprenkelen.