Poke bowl maken

Poke bowl maken

Exotische bowl met zalm

Makkelijk
40 mins
Spierbouw

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 733 kcal 179 kcal / 100 g
Koolhydraten 67 g 16 g / 100 g
Proteïnen 39 g 10 g / 100 g
Vet 33 g 8 g / 100 g

Ingrediënten:
persoon

2 el sojasaus
1 el chilisaus naar keuze
1 el Pindakaas Biologische pindakaas van foodspring
2 el water
1 st gember, gehakt
100 g zalm
70 g sushi rijst
1/2 avocado, komkommer, radijsjes, edamame, lente-ui, sesamzaad

Wat hoort er in een bowl?

De basis is rijst. Het maakt niet uit of het sushi-, basmati- of zilvervliesrijst is. Belangrijk is de kruidige, rauwe vis. Deze geeft je bowl een echte kick. Voor veganisten en vegetariërs is tofu natuurlijk ook heerlijk. Je maakt het af met verse groenten zoals sojabonen, komkommer, radijsjes, avocado, wortels, lente-ui, rode kool, zeewier - noem maar op. Hoe bonter, hoe beter!  

zijn Poke Bowls gezond?

Ja! Het principe van eten volgens de regenboog is hier wel erg letterlijk genomen. Maar poké bowls bevatten een goede verhouding aan onverzadigde vetten (zalm, avocado), complexe koolhydraten (rijst), eiwitten (zalm, edamame) en vitaminen (groenten). 

Bereiding:

Bereiding

  1. Voor de marinade meng je de sojasaus, chilisaus, pindakaas, water en gember in een kom.
  2. Snijd de zalm in stukjes en voeg deze toe aan de marinade. Zet koud.
  3. Kook nu de sushi rijst volgens de verpakking.
  4. Snijd nu de avocado, komkommer, radijsjes en lente-ui in blokjes of plakjes. 
  5. Doe de rijst in een schaal en voeg vervolgens de zalm en groenten toe. Garneer met sesamzaad. 
  1. Eet smakelijk!

Deze poké bowl proeft naar vakantie! De oorsprong van de gezonde poké bowl ligt in Hawaii. Ondertussen schieten de bowl-restaurants ook hier als paddestoelen uit de grond. De bereiding is erg makkelijk en je bent zo klaar. Naast gemarineerde vis vind je in een poké bowl altijd veel groenten en lekkere rijst.