Pasta met rode walnootpesto

Pasta met rode walnootpesto

Veganistisch pastagerecht

Makkelijk
20 mins
Spieropbouw

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 723 kcal 297 kcal / 100 g
Koolhydraten 75 g 31 g / 100 g
Proteïnen 19 g 8 g / 100 g
Vet 36 g 15 g / 100 g

Ingrediënten:
persoon

100 g Volkoren spaghetti
50 g Cocktailtomaten
1 Knoflookteen
40 g Gedroogde tomaten, zonder olie
25 g Walnoten
15 ml Olijfolie
Een beetje verse basilicum (optioneel)
Zout, peper
Voor de topping:
5 g Walnoten

Het beste recept voor je volgende pasta-party. Zo noem je pastagerechten die door hardlopers een dag voor de marathon gegeten worden. Maar no worries, ook zonder marathon is deze spaghetti heerlijk. Naast koolhydraten barst dit gerecht van de andere belangrijke voedingsstoffen

Bereiding:

Dit recept is een royaal portie en bevat 723 kcal en 19 g proteïne. 

  1. Kook de spaghetti volgens de handleiding op de verpakking.
  2. Doe de helft van de tomaatjes, de knoflook, de gedroogde tomaten en de walnoten met olie en een beetje basilicum in een hoge beker. 
  3. Pureer nu het geheel met de staafmixer tot een pesto. Voeg naar smaak nog wat peper toe. 
  4. Halveer de rest van de tomaatjes. 
  5. Meng de pesto door de pasta en de tomaatjes. Als topping kun je nog wat walnoten toevoegen.
  6. Eet smakelijk!

onze tip

Walnoten beschikken in vergelijking met andere noten een hoog gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze zijn essentieel voor een aantal lichaamsfuncties. Daarom moeten walnoten een basisonderdeel zijn van een gezond voedingsschema.