Pasta met rode walnootpesto
Veganistisch pastagerecht
Makkelijk
20 mins
Spieropbouw
Voedingswaarden: per portie
1 medium slice
Calorieën
723
kcal
297 kcal / 100 g
Koolhydraten
75
g
31 g / 100 g
Proteïnen
19
g
8 g / 100 g
Vet
36
g
15 g / 100 g
Ingrediënten:
persoon
personen
100 g | Volkoren spaghetti |
50 g | Cocktailtomaten |
1 | Knoflookteen |
40 g | Gedroogde tomaten, zonder olie |
25 g | Walnoten |
15 ml | Olijfolie |
Een beetje verse basilicum (optioneel) | |
Zout, peper | |
Voor de topping: | |
5 g | Walnoten |
Het beste recept voor je volgende pasta-party. Zo noem je pastagerechten die door hardlopers een dag voor de marathon gegeten worden. Maar no worries, ook zonder marathon is deze spaghetti heerlijk. Naast koolhydraten barst dit gerecht van de andere belangrijke voedingsstoffen!
Bereiding:
Dit recept is een royaal portie en bevat 723 kcal en 19 g proteïne.
- Kook de spaghetti volgens de handleiding op de verpakking.
- Doe de helft van de tomaatjes, de knoflook, de gedroogde tomaten en de walnoten met olie en een beetje basilicum in een hoge beker.
- Pureer nu het geheel met de staafmixer tot een pesto. Voeg naar smaak nog wat peper toe.
- Halveer de rest van de tomaatjes.
- Meng de pesto door de pasta en de tomaatjes. Als topping kun je nog wat walnoten toevoegen.
- Eet smakelijk!
Producten die je kunt gebruiken:
onze tip
Walnoten beschikken in vergelijking met andere noten een hoog gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze zijn essentieel voor een aantal lichaamsfuncties. Daarom moeten walnoten een basisonderdeel zijn van een gezond voedingsschema.

Informatie over copyright
- Afbeelding op deze pagina: ©foodspring
- Afbeelding op deze pagina:: ©Isabelle Rozenbaum