Pandoro cake

Pandoro cake

Italiaanse kersttaart maken

Gemiddeld
60 mins
Spieropbouw

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 421 kcal 349 kcal / 100 g
Koolhydraten 40 g 33 g / 100 g
Proteïnen 14 g 11 g / 100 g
Vet 22 g 19 g / 100 g

Ingrediënten:
persoon

60 ml Lauwwarme melk
25 g Verse gist
2 el Rietsuiker
400 g Speltmeel
50 g Whey Protein Marsepein
200 g Margarine of boter
80 g Erythritol of stevia
1 tl Vanille extract
2 Eieren
Optioneel poedersuiker

Kersttradities zijn belangrijk. Daarom mogen kerststollen, kerstkransjes en chocoladepoppen niet ontbreken. Snoepen mag, met mate. Helemaal als je het zelf hebt gemaakt.

Bereiding:

Het recept is genoeg voor een taart. Indien je deze in 8 stukken snijdt, bevat 1 stuk 421 kcal en 14 g proteïne.

  1. Meng de melk met de gist. 
  2. Meng het meel en de Whey Protein in een grote kom, vorm een kuiltje en giet daar de melk in. Laat dit voor 20 minuten trekken. 
  3. 150 g margarine/boter, erythritol/stevia, vanille extract en eieren toevoegen aan de kom en met een keukenmachine tot een glad deeg mixen.  
  4. Zet het gistdeeg op een warme plek en laat het minstens 2 uur rijzen. 
  5. Rol het deeg uit tot een vierkant op een met meel bestrooid werkblad. Van de resterende margarine/boter verdeel je kleine stukjes in het midden van het vierkant. 
  6. Vouw nu alle vier de punten van het deeg over de margarine/boter. Vouw nu het ontstane vierkant tot een rechthoek en zet voor 30 minuten in de koelkast. 
  7. Vorm een bal van het deeg en leg in de ingevette pandoro-vorm. Laat nu nogmaals een 1 uur rijzen. 
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de pandoro cake voor 15 minuten. Bedek hem daarna met aluminiumfolie en bak nog eens 30 minuten op 160 °C.
  9. Laat de cake afkoelen, neem hem uit de vorm en bestrooi met poedersuiker. 
  10. Geniet ervan!