Notencake

Notencake

Een eenvoudige hazelnootcake

eenvoudig
70 mins
Spieropbouw

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 329 kcal 393 kcal / 100 g
Koolhydraten 24 g 29 g / 100 g
Proteïnen 8 g 10 g / 100 g
Vet 22 g 26 g / 100 g

Ingrediënten:
personen

250 g
Instant Oats
Instant Oats
9,99 €
(9,99 €/1 kg )
Incl. btw & plus Verzending
1 zakje bakpoeder
150 g gemalen hazelnoten
50 g
Whey Protein Hazelnoot
Whey Protein Hazelnoot
29,99 €
(39,99 €/1 kg)
Incl. btw & plus Verzending
80 g kokosbloesemsuiker (of rietsuiker)
50 g fijngehakte hazelnoten
1 snuifje zout
3 el kokosolie
250 ml amandelmelk
Voor het chocoladeglazuur
3 el kokosolie
2 el ongezoet cacaopoeder
2 el honing (of agave siroop)
Voor de topping:
30 g gehakte hazelnoten
<

Deze vochtige notencake behoort tot onze favorieten. De combinatie van bio havermeel en Whey Protein is ideaal voor de verzorging van je spieren. Fitness food op z'n best!

Bereiding:

Deze cake kan je in 12 stukken snijden. 1 stuk bevat 329 kcal en 8g proteïne.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng alle droge ingrediënten in een kom door elkaar. Vorm een kuiltje in het midden.
  3. Giet nu de amandelmelk en kokosolie erbij en meng tot je een glad beslag hebt - maar zeker niet te lang.
  4. Vet een bakvorm in. Giet het beslag erin en bak de cake gedurende 50-55 minuten. In het begin dek je de cake best af met een beetje aluminiumfolie.
  5. Meng alle ingrediënten voro het glazuur door elkaar.
  6. Laat de cake even afkoelen, smeer het glazuur erop en bestrooi als laatste met de gehakte noten.
  7. Bon appetit!

onze tip

Deze notencake kan je meerdere dagen bewaren, zonder dat het hard wordt. Wikkel de cake in folie en laat het op kamertemperatuur staan: na een dag zal de cake nog intenser en lekkerder smaken.