Notencake
Een eenvoudige hazelnootcake
eenvoudig
70 mins
Spieropbouw
Voedingswaarden: per portie
1 medium slice
Calorieën
329
kcal
393 kcal / 100 g
Koolhydraten
24
g
29 g / 100 g
Proteïnen
8
g
10 g / 100 g
Vet
22
g
26 g / 100 g
Ingrediënten:
persoon
personen
250 g |
|
1 zakje | bakpoeder |
150 g | gemalen hazelnoten |
50 g |
|
80 g | kokosbloesemsuiker (of rietsuiker) |
50 g | fijngehakte hazelnoten |
1 snuifje | zout |
3 el | kokosolie |
250 ml | amandelmelk |
Voor het chocoladeglazuur | |
3 el | kokosolie |
2 el | ongezoet cacaopoeder |
2 el | honing (of agave siroop) |
Voor de topping: | |
30 g | gehakte hazelnoten |
<
Deze vochtige notencake behoort tot onze favorieten. De combinatie van bio havermeel en Whey Protein is ideaal voor de verzorging van je spieren. Fitness food op z'n best!
Bereiding:
Deze cake kan je in 12 stukken snijden. 1 stuk bevat 329 kcal en 8g proteïne.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng alle droge ingrediënten in een kom door elkaar. Vorm een kuiltje in het midden.
- Giet nu de amandelmelk en kokosolie erbij en meng tot je een glad beslag hebt - maar zeker niet te lang.
- Vet een bakvorm in. Giet het beslag erin en bak de cake gedurende 50-55 minuten. In het begin dek je de cake best af met een beetje aluminiumfolie.
- Meng alle ingrediënten voro het glazuur door elkaar.
- Laat de cake even afkoelen, smeer het glazuur erop en bestrooi als laatste met de gehakte noten.
- Bon appetit!
onze tip
Deze notencake kan je meerdere dagen bewaren, zonder dat het hard wordt. Wikkel de cake in folie en laat het op kamertemperatuur staan: na een dag zal de cake nog intenser en lekkerder smaken.
Informatie over copyright
- Afbeelding op deze pagina: ©foodspring