Muffins Met Banaan & Chocolade

Muffins Met Banaan & Chocolade

Gezonde proteïnemuffins zonder toegevoegde suikers

eenvoudig
30 mins
Spieropbouw

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 93 kcal 163 kcal / 100 g
Koolhydraten 13 g 23 g / 100 g
Proteïnen 6 g 10 g / 100 g
Vet 2 g 3 g / 100 g

Ingrediënten:
personen

Voor de muffins:
1 rijpe banaan
150 g yoghurt (1,5% vet)
150 g appelmoes, ongezoet
1 ei
150 g havervlokken, gemalen of Instant Oats van foodspring
50 g
Whey Protein Vanille
Whey Protein Vanille
32,99 €
(43,99 €/1kg)
Incl. btw & plus Verzending
2 tl bakpoeder
Voor het glazuur:
Protein Cream Hazelnoot
Protein Cream Hazelnoot
5,99 €
(3,00 €/100 g)
Incl. btw & plus Verzending

Banaan en chocolade - een perfect huwelijk! Deze kleine muffins kan je makkelijk als zoet ontbijt eten. Zonder ook maar een grammetje  geraffineerde suiker. Met onze Protein Cream als glazuur zijn ze een echte winnaar!

Bereiding:

1 Muffin zonder glazuur bevat 93 kcal en 6 g proteïne. Met 15 g glazuur reken je er +78 kcal bij.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Plet de bananen in een kom met een vork. Meng de yoghurt, appelmoes en ei erdoor.
  3. Meng in een andere kom de havervlokken, Whey Protein en bakpoeder door elkaar.
  4. Meng de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng kort tot je een homogeen beslag hebt.
  5. Verdeel het deeg gelijkmatig over een ingevette muffinvorm. Bak de muffins ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven.
  6. Laat de muffins afkoelen en bestrijk ze tenslotte met een eetlepel Protein Cream per muffin. Strooi er eventueel nog wat fijngehakte hazelnoten over.

  7. Geniet ervan!