Mokka ijs

Mokka ijs

voor de echte koffie-fans

Makkelijk
45 mins
Afvallen

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 146 kcal 164 kcal / 100 g
Koolhydraten 8 g 9 g / 100 g
Proteïnen 17 g 19 g / 100 g
Vet 6 g 6 g / 100 g

Ingrediënten:
personen

240 g
Protein Ice Cream Chocolate
Protein Ice Cream Chocolate
9,99 €
(4,16 €/100 g)
Incl. btw & plus Verzending
130 ml water
150 ml espresso shotjes
Topping:
1 handvol gehakte amandelen
2 el cacaosnippers
1 el gehakte espressobonen

Onweerstaanbaar lekker chocoladeijs met koffiesmaak. Wij laten zien hoe je ons Protein Ice Cream poeder ook in de ijsmachine kunt maken. Zo lekker! 

Bereiding:

Verdeel het ijs in meerdere porties of eet het samen met je vrienden. Het is genoeg voor ongeveer 8 porties. 

  1. Bereid de ijsmachine volgens de gebruiksaanwijzing voor.
  2. Meng het Protein Ice Cream poeder met het water en de espresso. Dat gaat het beste in de shaker. Neem eerst de helft van het poeder en de vloeistof, Schudden en voeg dan de andere helft toe. En schudden.
  3. Doe de ijsmassa in de houder van de ijsmachine en roer tot een romig geheel, tot er ijs ontstaat. Houd je aan de gebruiksaanwijzing. 
  4. Je kunt het ijs nu meteen eten. Serveer met lekkere toppings naar keuze.
  5. Of als je het wilt bewaren, doe je het in een ijsvorm, garneer het met amandelen, cacaosnippers en espressobonen en vries het in. 
  6. Nadat je het ijs uit de vriezer hebt gehaald, laat je het 10 minuten rusten op kamertemperatuur. Zo wordt de consistentie romiger. 
  7. Geniet ervan!

WAt doe ik als ik geen ijsmachine heb? 

Doe de ijsmassa meteen in de vorm naar keuze. Het ijs moet dan minstens 4 uur in de vriezer..