Mokka ijs
voor de echte koffie-fans
Makkelijk
45 mins
Afvallen
Voedingswaarden: per portie
1 medium slice
Calorieën
146
kcal
164 kcal / 100 g
Koolhydraten
8
g
9 g / 100 g
Proteïnen
17
g
19 g / 100 g
Vet
6
g
6 g / 100 g
Ingrediënten:
persoon
personen
240 g |
|
130 ml | water |
150 ml | espresso shotjes |
Topping: | |
1 handvol | gehakte amandelen |
2 el | cacaosnippers |
1 el | gehakte espressobonen |
Onweerstaanbaar lekker chocoladeijs met koffiesmaak. Wij laten zien hoe je ons Protein Ice Cream poeder ook in de ijsmachine kunt maken. Zo lekker!
Bereiding:
Verdeel het ijs in meerdere porties of eet het samen met je vrienden. Het is genoeg voor ongeveer 8 porties.
- Bereid de ijsmachine volgens de gebruiksaanwijzing voor.
- Meng het Protein Ice Cream poeder met het water en de espresso. Dat gaat het beste in de shaker. Neem eerst de helft van het poeder en de vloeistof, Schudden en voeg dan de andere helft toe. En schudden.
- Doe de ijsmassa in de houder van de ijsmachine en roer tot een romig geheel, tot er ijs ontstaat. Houd je aan de gebruiksaanwijzing.
- Je kunt het ijs nu meteen eten. Serveer met lekkere toppings naar keuze.
- Of als je het wilt bewaren, doe je het in een ijsvorm, garneer het met amandelen, cacaosnippers en espressobonen en vries het in.
- Nadat je het ijs uit de vriezer hebt gehaald, laat je het 10 minuten rusten op kamertemperatuur. Zo wordt de consistentie romiger.
- Geniet ervan!
Producten die je kunt gebruiken:
WAt doe ik als ik geen ijsmachine heb?
Doe de ijsmassa meteen in de vorm naar keuze. Het ijs moet dan minstens 4 uur in de vriezer..
Informatie over copyright
- Afbeelding op deze pagina: ©foodspring