Lower carb cheesecake

Lower carb cheesecake

Helemaal zonder toegevoegde suiker

Makkelijk
70 mins
Shape

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 192 kcal 211 kcal / 100 g
Koolhydraten 15 g 16 g / 100 g
Proteïnen 10 g 11 g / 100 g
Vet 10 g 11 g / 100 g

Ingrediënten:
personen

60 g
Kokosolie
Kokosolie
6,99 €
(21,84 €/1 kg)
Incl. btw & plus Verzending
200 g Havervlokken
50 g Gemalen amandelen
1 Biologische citroen
500 g Magere kwark
3 Eieren
1 pakje Vanillepudding-poeder
beetje Stevia om te zoeten (of een andere zoetstof)

Cheesecake behoort helemaal tot de taarten die je altijd wel kan eten! De basis van deze taart is kwark. Een echte proteïnebom dus! Toch zit er vaak ook heel veel suiker in het deeg en de bodem. Om deze overbodige calorieën uit de weg te gaan, hebben wij een versie zonder suiker uitgeprobeerd. Hoe? Met stevia als zoetstof. 

Bereiding:

Een stuk cheesecake bevat 192 kcal. In totaal kun je 12 stukken van deze taart snijden. 

  1. Verwarm de oven voor op 165 °C (boven-/onderhitte).
  2. Laat de kokosolie vloeibaar worden in de magnetron en meng met de havervlokken en gemalen amandelen. 
  3. Druk dit mengsel in een taartvorm met een diameter van 24 cm.
  4. Bak de bodem voor 10 minuten voor in de oven. 

  5. Rasp de citroenschil, pers het sap en doe alles in een grote schaal. Meng nu met de kwark en de eieren. Voeg dan naar smaak het puddingpoeder en stevia toe en roer nogmaals stevig door. 
  6. Schep het mengsel over de voorgebakken bodem en bak de taart nog eens 50 minuten.
  7. Nadat de taart is afgekoeld, kun je hem naar smaak versieren. Bijvoorbeeld met schijfjes citroen.
  1. Geniet ervan!

is het puddingpoeder echt nodig?

Heel eerlijk? Nee, Je kunt ook vanille-extract gebruiken. De reden waarom wij puddingpoeder hebben toegevoegd, is omdat het zetmeelgehalte voor wat meer stevigheid zorgt. Door het weglaten van suiker verliest de taart zijn stevigheid. Om de boel toch bij elkaar de houden, hebben wij voor puddingpoeder gekozen. Maar geen zorgen - dit bevat geen extra suiker!

Onze tip

Naast citroen kun je ook allerlei andere fruitsoorten toevoegen. Een cheesecake is heel veelzijdig. Voeg bijvoorbeeld bosbessen of mandarijnen toe aan het deeg. Of wat dacht je van zelfgemaakte chia-jam als topping? Pureer gewoon je favoriete bessen met ons Chiazaad en voeg wat stevia toe voor de zoete smaak.