Koolhydraatarme veggie burger
Zonder vlees en zonder brood
Makkelijk
35 mins
Spierbouw
Voedingswaarden: per portie
1 medium slice
Calorieën
167
kcal
128 kcal / 100 g
Koolhydraten
17
g
11 g / 100 g
Proteïnen
6
g
4 g / 100 g
Vet
7
g
7 g / 100 g
Ingrediënten:
persoon
personen
1 | Witte ui |
1 bos | Peterselie |
1 kleine | Wortel |
1 blik | Kidneybonen (255 g uitlekgewicht) |
60 g |
|
1 | Ei |
2 el | Mosterd |
1 el | Sojasaus |
1 el |
|
1 | Grote aubergine |
2 el | Olijfolie |
2 el | Tomatenpuree |
beetje | Water om te verdunnen |
paar | Blaadjes sla (bijv. ijsbergsla) |
1/2 | Avocado, rijp |
1 | Tomaat |
Zout, peper, paprikapoeder, chilipoeder naar smaak |
Bye, bye hamburgerbroodjes! Wij hebben ze in dit recept door aubergine vervangen. Of dat lekker is? Jazeker! Daarbij komen ook nog de vegetarische bonenburger die door onze Instant Oats een stevige bite vol energie hebben gekregen:
Bereiding:
Wij hebben 3 burgers van dit recept gemaakt. Een burger met bonen bevat 167 kcal en 6 g proteïne.
- Hak de ui en peterselie fijn. Rasp de wortelen.
- Giet de kidneybonen af, laat uitlekken en doe ze in een hoge schaal. Voeg de Instant Oats, wortelen, ui, ei, peterselie, 1 el mosterd, sojasaus, zotu, peper en paprikapoeder toe en pureer fijn met een staafmixer. Grove stukjes zijn niet erg.
- Verwarm de kokosolie in een warm en verwarm de oven voor op 180 °C. Schep met een lepel een beetje in de pan en druk plat. Bak aan beide kanten goudbruin. Maak 6 grote of 8 kleinere burgers.
- Snijd nu 6 (of meer) grote plakken aubergine. Leg deze op de bakplaat en bestrijk met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en laat voor 20 minuten bakken in de oven.
- Snijd in de tussentijd de tomaten en avocado in plakjes. Maak van de tomatenpuree, de overige mosterd en een beetje water een sausje.
- Smeer de saus op de aubergine en beleg deze met de burgers en groenten. Steek er eventueel een satéstokje in voor meer stevigheid.
- De overige burgers kun je in de koelkast of vriezer bewaren. Je kunt ook meer dan 1 burger per 'broodje' gebruiken natuurlijk.
- Eet smakelijk!
Producten die je kunt gebruiken:
een koolhydraatarm alternatief voor aubergine?
Het alternatief voor hamburgerbroodjes? Scheid 3 eieren en klop het eiwit stijf. Meng 100 g verse roomkaas met het eigeel en meng nu het eiwit er door. Breng op smaak met wat zout. Maak 6 porties van het mengsel en leg deze op bakpapier en bak ze voor 25 minuten goudbruin op 150 °C.

Informatie over copyright
- Afbeelding op deze pagina: ©foodspring
- Afbeelding op deze pagina: ©ThitareeSarmkasat