Koolhydraatarme chocolade-kersen muffins

Koolhydraatarme chocolade-kersen muffins

met een proteïne-frosting

Makkelijk
30 mins
Spieropbouw

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 271 kcal 334 kcal / 100 g
Koolhydraten 11 g 14 g / 100 g
Proteïnen 10 g 12 g / 100 g
Vet 20 g 24 g / 100 g

Ingrediënten:
personen

Voor de muffins:
3 el
Kokosolie
Kokosolie
6,99 €
(21,84 €/1 kg)
Incl. btw & plus Verzending
100 g Pure chocolade
4 el Honing (of agavesiroop)
3 Eieren
200 g Gemalen amandelen
2 el Cacaopoeder, ongezoet
1 tl Bakpoeder
1 snufje Zout
150 g Kersen
Voor het glazuur:
1 pak Roomkaas (à 200 g)
30 g
Whey Protein Cocos Crisp
Whey Protein Cocos Crisp
29,99 €
(39,99 €/1kg)
Incl. btw & plus Verzending
naar wens 2 el melk om te verdunnen en stevia voor een extra zoete smaak

Bye bye foodcoma! Deze lekkere snacks bevatten geen meel en geen enorme hoeveelheid geraffineerde suikers. In plaats daarvan gebruiken we gemalen amandelen en honing. De combinatie van pure chocolade en kerst geven het deeg een smeuige consistentie.

Alsof dat nog niet genoeg is, zitten ze ook nog bomvol proteïne: het glazuur is gemaakt van roomkaas onze Whey Protein! Natuurlijk kun je de smaak van het glazuur aanpassen op je persoonlijke smaak. Houd je niet van kokos? Geen probleem! Kijk dan eens naar onze vele andere soorten:

Bereiding:

Van het deeg kun je 12 muffins in normale grootte bakken. Indien je een grote muffinvorm gebruikt, worden het er uiteraard minder. Een muffin bevat 271 kcal.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe de kokosolie samen met de pure chocolade in de magnetron of laat door middel van een warm waterbad vloeibaar worden. Laat het vervolgens iets afkoelen, zodat het niet te heet is.
  3. Roer de honing en de eieren door het mengsel.
  4. Doe de gemalen amandelen, cacaopoeder, bakpoeder en een snufje zout in een andere kom en meng het geheel.
  5. Voeg nu de honing-choco-mix toe en roer goed. Dat gaat het beste met een houten lepel of spatel. Roer net zo lang tot er een deeg ontstaat, maar geen seconde langer! 
  6. Doe als laatste de kersen in het deeg en vul de muffinvormpjes met het deeg. Bak voor 15 tot 20 minuten. Doe een steekproef. 

  7. Voor het glazuur meng je de roomkaas met de Whey Protein tot er een gladde massa ontstaat. 
  8. Verdun eventueel met 2 el water of melk om de perfecte consistentie te krijgen. Je kunt het eventueel ook nog iets zoeter maken met stevia. 
  9. Zodra de muffins klaar zijn, laat je ze eerst afkoelen. Vervolgens breng je het glazuur aan met een mes of spuitzak.
  10. Enjoy!

taarten / Muffins met gemalen amandelen -zo werkt het!

Voor kleine zoetigheid zoals koekjes of muffins werken gemalen amandelen erg goed. Indien je groter te werk gaat, den aan taarten, taartbodems of brownies, dan kun je beter niet het hele meel vervangen door gemalen amandelen. Dan wordt het deeg te kruimelig. 

Is er een verschil tussen gemalen amandelen en amandelmeel?

Ja. Amandelmeel is een bijproduct, indien je amandelen tot olie of melk wilt verwerken. Het is dus een product dat zwaar ontolied is. Gemalen amandelen daarentegen zijn gewoon fijn gemalen amandelen. Deze worden met of zonder schil gemalen. Gemalen amandelen zijn zeer eiwitrijk en hebben een hoog aandeel onverzadigde vetten. Perfect voor je training dus! De twee producten zijn ook zeer verschillend in prijs. Kwalitatief amandelmeel heeft een zeer hoge prijs en is niet zomaar in elke supermarkt verkrijgbaar.

Hoe worden de muffins zo SMEUÏG? 

Of het nu met koolhydraten, weinig koolhydraten of zonder koolhydraten is - er is tijdens het bakken 1 truc waarmee je je gebakje lekker smeuïg kunt maken. Roer alle ingredienten net zo lang tot er een deeg ontstaat en geen seconde langer! Klonters zijn ok. Die gaan tijdens het bakken weg en zorgen voor een luchtige bite! 

Ben jij vegan en op zoek naar een alternatief voor eieren?

Omdat het deeg met gemalen amandelen een plakkerig ingredient nodig heeft, gebruik je in plaats van eieren gewoon 2 zeer rijpe bananen. Prak de bananen met 2 el chiazaad, die je eerst in 5 el water hebt laten opwellen.