Homemade koolhydraatarme cracker

Homemade koolhydraatarme cracker

Vegan & glutenvrij

Makkelijk
45 mins
Shape

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 224 kcal 305 kcal / 100 g
Koolhydraten 2 g 3 g / 100 g
Proteïnen 10 g 14 g / 100 g
Vet 17 g 23 g / 100 g

Ingrediënten:
personen

120 g Zonnebloempitten
100 g Lijnzaad
40 g Chiazaad van foodspring
180 ml Water
Zout, peper, oregano, knoflookpoeder

Onze tip

Natuurlijk kun je ook andere zaden en pitten voor je crackers gebruiken zoals, sesamzaad, pompoenpitten, boekweit, hennepzaad of pijnboompitten.

Bereiding:

  • Meng de zonnebloempitten, lijnzaad en chiazaad in een grote schaal. Breng op smaak met diverse kruiden.
  • Voeg water toe en roer met een lepel, tot er een plakkerige massa ontstaat. Laat 10 minuten wellen.
  • Verwarm de oven voor op 170 °C (boven- & onderhitte).
  • Verdeel de massa over het bakpapier en druk plat met je handen. Leg een tweede stuk bakpapier er bovenop en rol met een deegroller uit.
  • Bak de crackers in 30-35 minuten knapperig. Laat afkoelen, breek in stukjes en serveer met lekkere dips.
  • Enjoy!

De meeste crackers uit de supermarkt zijn niet overtuigend, als je het ons vraagt. Ze bestaan voor een groot deel uit meel, goedkope vetten en vaak ook suiker. Wij vinden dat dat ook anders kan! In onze low carb crackers vind je zaden, water en een aantal kruiden. Ze zijn zo lekker knapperig en hebben een pure smaak. Zo zijn het lekkerste met een dip, zoals guacamole, hummus of kruidenkaas. Perfect bij een avondje bingewatchen!