Klassieke linzensoep

Klassieke linzensoep

Linzensoep - vegan of met vlees

Makkelijk
35 mins
Spierbouw

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 600 kcal 73 kcal / 100 g
Koolhydraten 70 g 8 g / 100 g
Proteïnen 31 g 4 g / 100 g
Vet 19 g 2 g / 100 g

Ingrediënten:
persoon

1 Sjalotje
70 g Bruine linzen
150 g Aardappelen
1 Kleine wortel
1 Stengel sellerie
400 ml Groentebouillon
Zout, peper, tijm, rozemarijn, peterselie, wittewijnazijn
1 Worst (dierlijk of veganistisch)
Vegan Protein Bread Protein Bread van foodspring

Welke linzen gebruik je voor linzensoep?

In het klassieke recept worden bruine linzen gebruikt. Ze zijn romig en zacht - perfect voor in de soep of een stoofpotje. 

Bereiding:

  1. Snijd alle groenten in stukjes. 
  2. Breng de groentebouillon aan de kook. Voeg de linzen en groenten toe en laat voor ca. 25-30 Min. koken. Af en toe roeren.
  3. Breng op smaak met peper, zout, tijm en rozemarijn. 
  4. Snijd de worstjes in stukken en roer door de soep. 
  5. Voeg nog 1 tl azijn toe voor de smaak en garneer eventueel met peterselie. 
  6. Enjoy!


Ouderwetse linzensoep. Wij houden van klassiek: aardappelen, wortels, sellerie en worst in de pan! Ons recept is makkelijk en kan ook met gemak in grote hoeveelheden voor de hele familie gekookt worden. En de volgende dag smaakt de soep vaak nog beter!