Jackfruit taco's

Jackfruit taco's

Zelf veganistische taco's maken

Makkelijk
20 mins
Spierdefinitie

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 184 kcal 130 kcal / 100 g
Koolhydraten 23 g 16 g / 100 g
Proteïnen 5 g 4 g / 100 g
Vet 7 g 5 g / 100 g

Ingrediënten:
personen

400 g Jackfruit uit blik
1 el Kokosolie Biologische kokosolie van foodspring
1 tl paprikapoeder, 1/2 tl komijn
1 el Tomatenpuree
1 el Sojasaus
1 el Ahornsiroop
Voor de dressing:
Kokosolie Biologische pindakaas van foodspring
2 el Chilisaus naar keuze
2 el Sojasaus
1 Limoensap
Voor de taco's:
6 Maistortilla's, klein
beetje Rode kool, in reepjes gesneden
Koriander, sojayoghurt, limoen

Wat is Jackfruit?

Jackfruit is een gigantische tropische vrucht. Het wordt gebruikt als zoet ingrediënt in desserts of als snack. Maar het wordt ook steeds vaker als alternatief voor vlees gebruikt. Denk aan burgers, taco's, stoofpotjes, etc. Omdat de vrucht in onrijpe staat een neutrale smaak heeft, kun je het kruiden naar wens. De textuur is vezelachtig en doet daarom denken aan kip. 

Bereiding:

  1. Jackfruit afgieten en met je handen in kleine stukjes trekken. Vermijd het hard deel bij de punt van de vrucht. 
  2. Verwarm de kokosolie in de pan en bak de jackfruit tot deze bruin is. 
  3. Breng de jackfruit op smaak met paprika en komijn. Voeg dan de tomatenpuree, sojasaus en ahornsiroop toe en bak kort mee. 
  4. Meng alle ingrediënten voor de dressing. 
  5. Verwarm de tortilla's kort in de oven of een pan.
  6. Vul de tortilla's met jackfruit, rode kool en koriander. Voeg nog pindasaus, een beetje sojayoghurt en limoensap toe. 
  7. Enjoy!


Naast tofu en tempeh is ook jackfruit een goede vleesvervanger. Met de juiste kruiden smaakt jackfruit net als kip. Het perfecte ingrediënt voor een taco dus! Verras je vrienden met dit uitzonderlijke veganistische recept.