Protein ice cream cups

Protein ice cream cups

Romig ijs in een cup

Makkelijk
30 mins
Spierbouw

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 139 kcal 155 kcal / 100 g
Koolhydraten 9 g 10 g / 100 g
Proteïnen 21 g 24 g / 100 g
Vet 3 g 3 g / 100 g

Ingrediënten:
personen

Voor het ijs:
120 g Protein Ice Cream Mango van foodspring
of
120 g Protein Ice Cream Aardbei van foodspring
140 ml Water
Voor de cups:
80 g Protein Pancakes van foodspring
200 ml Halfvolle melk
optioneel Gehakte pistachenoten

Onze tip

Het recept past trouwens ook heel goed bij onze Protein Brownies. Bak het browniedeeg in de muffinvormpjes en zo heb je de Ice Cream Cups in chocoladevariant.

Bereiding:

  • Meng het Protein Ice Cream poeder met water in de shaker en schud goed.Of meng in een schaal.
  • Doe de ijsmassa in een vorm en zet voor 4 uur in de vriezer.
  • Meng de Protein Pancakes bakmix met melk tot een glad deeg.
  • Vet de muffinvormpjes in en vul voor 3/4 met het deeg. Zet voor 15 minuten in de oven op 170 °C. Laat ze vervolgens afkoelen.
  • Haal het ijs uit de vriezer, laat het even staan en schep dan een lepel in de pancake cups.
  • Eet smakelijk!

Wij eten ijs niet met een wafel, maar met luchtige pancake cups. Zonder suiker. En binnen no time gemaakt. Deze Protein Ice Cream Cups zijn ontzettend lekker als zomerdessert. Ze zijn ook nog eens vetarm en bevatten een indrukwekkende hoeveelheid proteïne per portie.