Hummus
De verrukkelijke Oriëntaalse dip
Voedingswaarden: per portie
Ingrediënten:
persoon
personen
1 blik | Kikkererwten (265 g) |
of | |
130 g | Gedroogde kikkererwten |
1/2 | Citroen (sap) |
3 el | Tahin (sesampasta) |
1 | Knoflookteen |
1/2 tl | Komijn |
5 el | Koud water |
Zout | |
Beetje olijfolie en peterselie als topping |
Wij kennen niemand die hummus niet lekker vind. Heerlijk romig en nog lekkerder met een warm stukje Turks brood. Indien je denkt dat het moeilijk is om deze oriëntaalse specialiteit te maken, vergis je je. Super makkelijk, vinden wij! In slechts 5 minuten staat je dip al klaar om opgegeten te worden. En je hebt maar weinig ingrediënten nodig.
Bereiding:
Indien je het recept in 3 porties verdeelt, bevat 1 portie 130 kcal en 10 g proteïne.
- Spoel de kikkererwten af onder water en laat ze uitlekken. Of kook de droge kikkererwten eerst.
- Mix het citroensap, tahin, knoflook, komijn, water en een beetje zout tot een romig geheel. Je kunt hiervoor een staafmixer of blender gebruiken.
- Serveer de dip meteen of bewaar het tot maximaal 3 dagen in de koelkast.
- Eet smakelijk!
Producten die je kunt gebruiken:
onze tip
Druk voor het serveren met een lepel een kuiltje in de hummus. Giet hier vervolgens wat olijfolie in. Als topping kun je ook komijn, paprikapoeder en wat peterselie gebruiken. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar geeft je hummus ook net dat extra's. Geniet van je hummus met wat Turks brood, rauwe groente of ons ovenverse proteïnebrood:
het geheim voor de perfecte hummus
Is tahin. Oftewel, sesampasta. Niets anders dan sesamzaadjes in gemalen vorm. Op deze manier komt het vet, wat zich in de zaadjes bevindt, vrij. Deze vormt zich boven in de pot, net als bij onze Biologische Pindakaas. Let bij het kopen van tahin op dat het enige ingrediënt sesam is.
