Lunch recept: Zalm muffins

Lunch recept: Zalm muffins

Met een lekkere aardappelsalade erbij

Makkelijk
45 mins
Spieropbouw

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 564 kcal 90 kcal / 100 g
Koolhydraten 71 g 10 g / 100 g
Proteïnen 32 g 6 g / 100 g
Vet 13 g 2 g / 100 g

Ingrediënten:
personen

Voor de zalm muffins
1/4 bos Dille
40 g Gerookte zalm
1 stengel Lente-ui
2 Radijsjes
3 Eieren
30 g Feta
2 el Bak Proteïne van foodspring
Voor de aardappelsalade
400 g Vastkokende aardappelen
3 Augurken, groot
3 Radijsjes
1/2 bos Dille
1/2 bos Bieslook
3 el Halfvolle yoghurt
1 el Appelazijn
1 tl Mosterd
Zout, peper
Voor de snacks
1 Wortel
1 stengel Selderij

Bereiding:

Een lunch bevat 564 kcal en 32 g eiwit.

  1. Breng de aardappelen in zout water aan de kook en laat voor 20 minuten gaarkoken. Giet ze vervolgens af en laat ze afkoelen. 
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  3. Hak de dille fijn. Snijd dan de zalm, lente-ui en radijsjes in stukjes. 
  4. Doe de eieren in een kom. Voeg de groenten en zalm toe. Breng op smaak met peper en zout. Brokkel de feta met de hand en voeg samen met de Bak Proteïne toe aan het mengsel. Goed roeren. 
  5. Vet de muffinvormen in en verdeel de eimassa gelijkmatig over de vormen. Je kunt 6 muffins maken. Bak voor ca. 15-20 minuten in de oven, tot de eieren gaar zijn. 
  6. Laat de aardappelen afkoelen, snijd in hapklare stukjes en doe in een schaal. 
  7.  
    Voeg ook de augurken, radijsjes en kruiden toe en meng het geheel.
  8. Voor de dressing meng je yoghurt met appelazijn, mosterd, zout en peper. Roer goed en voeg toe aan het aardappelmengsel. Meng alles goed door elkaar.
  9. Doe nu 3 muffins en de helft van je salade in je lunchbox. Snijd wortel en selderij stengels en voeg deze toe aan de box.
  10. Eet smakelijk!

onze tip

Kleurrijke aardappelen zijn een lust voor het oog en maken van je salade een hit! Wij hebben gekozen voor aardappelen met een rode schil. Je kunt de schil gewoon laten zitten, als je deze maar goed schoonmaakt.

welke aardappelen gebruik je voor een aardappelsalade?

Je kunt het best vastkokende aardappelen gebruiken, zodat je salade geen brei wordt.