Hartige pannenkoek

Hartige pannenkoek

gevuld met rode bieten, appel en tzatziki

Makkelijk
25 mins
Afvallen

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 275 kcal 94 kcal / 100 g
Koolhydraten 27 g 9 g / 100 g
Proteïnen 18 g 6 g / 100 g
Vet 10 g 3 g / 100 g

Ingrediënten:
personen

Voor de pannenkoeken:
2 Eieren
200 ml Halfvolle melk
70 g Speltmeel (bijv. Type 630)
30 g Bak Proteïne van foodspring
1/2 tl Zout
1 el Margarine
Voor de tzatziki:
200 g yoghurt, 100 g komkommer, knoflook, munt, dille, citroensap, zout, peper
Voor de vulling:
Rode bieten (voorgekookt), appel, baby spinazie, lente-ui, walnoten

Pannenkoeken, eierkoeken, eierpannenkoeken - wij vinden het allemaal lekker! Wat denk jij van een hartige pannenkoek als lunch of diner? Binnen no time gemaakt en een echte toevoeging aan je fitness keuken. 

Bereiding:

Het deeg is voor 4 grote pannenkoeken. Een pannenkoek met vulling bevat ca. 275 kcal en 18 g proteïne. 

  1. Klop de eieren en melk in een schaal. 
  2. Voeg het meel, Bak Proteïne en zout toe en meng tot alle klonters verdwenen zijn. 
  3. Doe de helft van de margarine in de pan en laat op middelhoog vuur warm worden. Schenk een lepel van het deeg in de pan. De pan draaien, de pannenkoek goudbruin bakken en vervolgens omdraaien. 
  4. Bak in totaal 4 pannenkoeken. De resterende margarine doe je halverwege nog in de pan.
  5. Voor de tzatziki ontpit je de komkommer en rasp deze. Hak de knoflook en kruiden fijn en meng met de resterende ingrediënten.
  6. Voor de vulling snijd je de rode bieten en appel in blokjes. Hak de lente-ui en walnoten fijn. 
  7. Besmeer eerst een kant van de pannenkoek met tzatziki en voeg dan de vulling toe. Naar smaak kun je er nog peper en zout aan toevoegen. Klap nu de onbelegde kant dubbel. 
  8. Eet smakelijk!

Onze tip

Trakteer je gasten op een groene pannenkoek. Pureer ca. 100 g bladspinazie met de melk en bereid het deeg vervolgens zoals hierboven beschreven staat. het oog wil ook wat en je krijgt nog meer groen binnen!