Aziatisch groentepotje

Aziatisch groentepotje

met romige pindasaus

Makkelijk
15 mins
Afvallen

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 335 kcal 56 kcal / 100 g
Koolhydraten 31 g 5 g / 100 g
Proteïnen 20 g 3 g / 100 g
Vet 10 g 2 g / 100 g

Ingrediënten:
persoon

150 g broccoli
1 kleine wortel
1/2 rode paprika
150 g rode kool
5 champignons
1 kleine ui
Voor de saus:
1-2 el pindakaas van foodspring
2 el sojasaus
1 tl agavesiroop (of honing)
beetje water om te verdunnen
zout, peper, chili, koriander en limoen of chiazaad om te garneren

Vraag jij je af wat je allemaal met pindakaas kunt doen? Wij helpen je op weg. Naast zoete gerechten kun je er namelijk ook heerlijke hartige gerechten mee bereiden. In tegenstelling tot andere producten bestaat onze pindakaas voor 100% uit pinda's. Zelfs het vlies hebben we, vanwege de voedingsstoffen, gebruikt. Met slechts een paar ingredienten kun je in een handomdraai een verrukkelijke pindasaus op tafel zetten. En die past overal bij. Bij rijst. Bij loempia's. Of bij kipsaté.

Bereiding:

Het totale portie bevat 335 kcal.

  1. De groente in hapklare stukjes snijden.
  2. Doe een beetje water in de pan en laat het warm worden. Bak vervolgens de uien glazig. 
  3. Voeg de broccoli en wortels toe. Enkele minuten later ook de champignons en paprika. 
  4. Laten doorsudderen voor ca. 10 minuten tot de groenten zacht zijn, maar nog een bite hebben. Indien de pan te droog is, voeg je gewoon nog wat water toe. Met zout, peper en chili op smaak brengen. 
  5. Voor de dressing meng je de pindakaas met sojasaus, agavesiroop en 2-3 el water. 


  6. Tot slot voeg je de rode kool toe aan de pan en roer deze door het geheel. Schenk de saus over de groenten.
  7. Serveer met verse koriander en limoen of chiazaad. 
  8. Eet smakelijk!

CALORIEËN besparen met bakken - wij laten je zien hoe:

Bij dit gerecht maken we gebruik van een truc, om lekker ook caloriearm te houden. We bakken niet in de olie, zoals je normaal gesproken waarschijnlijk doet, maar in een beetje water. Dat betekent niet dat je vanaf nu al je gerechten op deze manier moet bereiden. Alleen als je op je calorieën moet besparen, is dit een goede en simpele manier. Laat een eetlepel olie weg en je bespaart meer dan 100 kcal. 

onze bak & braad tip

Kies je toch voor olie, dan is kokosolie ideaal om in te bakken en braden, omdat het erg hittebestendig is. Daarnaast is het vanwege antioxidatieve eigenschappen en waardevolle vetzuren licht verteerbaar en levert het langdurig energie.