Groente tortilla

Groente tortilla

Spaanse omelet met aardappel en ui

Makkelijk
60 mins
Spierbouw

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 96 kcal 117 kcal / 100 g
Koolhydraten 7 g 8 g / 100 g
Proteïnen 4 g 5 g / 100 g
Vet 5 g 6 g / 100 g

Ingrediënten:
personen

500 g Vastkokende aardappelen
1 Prei (ca. 200 g)
1/2 bos Bieslook (ca. 15 g)
1 Witte ui
3 el Olijfolie
8 Eieren
Zout en peper

Je hebt het vast gezellig gemaakt voor je vrienden en de drankjes vast koud gezet. Het enige wat er nog ontbreekt is lekker fingerfood. "Tortilla de Patatas" is een heerlijk Spaans gerecht en is ideaal om rond te delen. Wij hebben nog wat extra groenten toegevoegd. 

Bereiding:

Wij hebben er 16 stukken uit gesneden. 1 stuk bevat 96 kcal en 4 g proteïne. Het hele tortilla bevat 1532 kcal en 70 g proteïne.

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Laat ze kort afkoelen en snijd ze dan in dunne plakjes. 
  2. Snijd de prei en bieslook in plakjes en de ui in stukjes. 
  3. Verwarm 2 el olijfolie in de pan en voeg de aardappelschijfjes, de prei en uien toe. Breng op smaak met peper en zout. 
  4. In de tussentijd klop je de eieren in een grote schaal en breng op smaak met peper en zout.
  5. Voeg nu de aardappelmassa toe aan het eimengsel en meng alles goed.
  6. Schenk nu 1 el olijfolie in de warme pan en laat alles voor ca. 10 minuten op laag vuur bakken.
  7. Zodra het ei getsold is, kun je de tortilla draaien. En nog eens 10 minuten bakken op laag vuur. 
  8. Leg de tortilla op een bord en serveer met verse bieslook. 
  9. Eet smakelijk!

wat betekent tortilla de patatas?

Aardappelomelet. Een typisch gerecht uit Spanje. Traditioneel wordt de tortilla met weinig ingrediënten gemaakt. Afgezien van aardappel, ei, olijfolie en een beetje zout komt er niets in. Maar er bestaan natuurlijk talloze variaties en extra ingrediënten.