Glutenvrije pizza calzone

Glutenvrije pizza calzone

De gezonde Italiaanse klassieker

Makkelijk
45 mins
Spierbouw

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 501 kcal 109 kcal / 100 g
Koolhydraten 26 g 6 g / 100 g
Proteïnen 52 g 11 g / 100 g
Vet 12 g 3 g / 100 g

Ingrediënten:
persoon

Voor het deeg:
100 g Protein Pizza van foodspring
100 ml Lauwwarm water
Voor de vulling:
80 ml Tomatensaus (gekruid met zout, peper en oregano)
2 plakjes Ham
1 handvol Babyspinazie
3 Champignons
1/4 Ui
50 g Mozzarella light

Bereiding:

Bereiding

  • Doe de pizzamix en het water in een kom en mix tot een glad geheel.
  • Rol het deeg op een stuk bakpapier bestrooid met meel uit tot een pizzavorm. Bestrijk een helft met de tomatensaus.
  • Snijd de champignons en uien fijn. Verdeel samen met de overige ingrediënten over de tomatensaus.
  • Maak de deegranden licht vochtig. De helft die niet belegd is, klap je over de andere helft. Druk nu de randen vast aan elkaar.
  • Bak de pizza calzone nu voor 25-30 minuten op 180 °C in de oven.
  • Eet smakelijk!

Mamma mia, dat ziet er goed uit! Maak van je keuken een Italiaans restaurant. Wat ons recept zo lekker maakt? Het deeg bevat helemaal geen witmeel, maar is 100 % gericht op plantaardige eiwitten. Dankzij ons recept is de pizza ook nog eens ontzettend lekker!