Glasnoedels salade met gerookte tofu

Glasnoedels salade met gerookte tofu

voor iedereen die verzot is op de Aziatische keuken

Makkelijk
15 mins
Afvallen

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 491 kcal 159 kcal / 100 g
Koolhydraten 58 g 20 g / 100 g
Proteïnen 18 g 6 g / 100 g
Vet 18 g 9 g / 100 g

Ingrediënten:
persoon

60 g glasnoedels
80 g gerookte tofu
1 kleine wortel
4 cherrytomaten
1 lente-ui
1 knoflook teen
1 stuk gember
1/2 citroen (sap)
1 tl
Kokosolie
Kokosolie
6,99 €
(21,84 €/1 kg)
Incl. btw & plus Verzending
1-2 el sojasaus
zout, peper & chilivlokken
optioneel een beetje verse koriander

Glasnoedels moet je in de kast hebben staan! Ze zijn razendsnel klaar en je kunt er alle kanten mee op! Wij hebben er een verse, veganistische salade van gemaakt, die je dagenlang kunt bewaren. 

Bereiding:

Een portie bevat 491 kcal en 18 g proteïne.

  1. Giet kokend heet water over de noedels en laat 6 minuten trekken. 
  2. Snijd de tofu in blokjes en bak kort met olie in de pan.
  3.  Snijd de wortel en lente-ui in kleine plakjes. Snijd de tomaten in vieren en hak de knoflook en gember fijn.
  4. Meng het citroensap, knoflook, gember, sojasaus en chilivlokken en voeg eventueel nog wat peper en zout toe. 
  5. Giet de noedels af en laat ze schrikken onder het koude water. Doe ze in een flinke kome en voeg de dressing toe. 
  6. Doe nu ook de groenten en tofu erbij. Meng goed en breng eventueel nog meer op smaak met verse koriander. 
  7. Enjoy!

Onze tip

Houd je niet van tofu? Probeer dan toch eens gerookte tofu! Wij zijn ervan overtuigd dat je dit wel lekker zult vinden. In tegenstelling tot gewone tofu, is deze al gemarineerd en heeft een kruidige gerookte smaak. Het proeft een beetje als gerookte ham. En levert je ook nog belangrijke plantaardige eiwitten

Onze tip voor een andere saus

Wat dacht je van een romige pindasaus? Dat smaakt met glasnoedels net zo lekker als bij je groentestoofje. Gebruik hiervoor onze biologische pindakaas.